Entertainment

Lieke Martens: 'Nederland moet trots zijn op vrouwenvoetbal'

20 juni 2019 15:07 Aangepast: 20 juni 2019 15:36
Beeld © Instagram @liekemartens

Lieke Martens is het zat dat fans kritiek uiten op de Oranje Leeuwinnen tijdens het wereldkampioenschap. De dames hebben al twee keer de winst gepakt, maar kregen bakken met kritiek, omdat het niet zo soepel verliep als de kijker gewend was van hun prestaties tijdens het Europees kampioenschap.

"Wij groeien wel langzaam naar die mannen toe"

In de vijfde aflevering van LeeuwinnenTalk doet Lieke Martens een boekje open over wat de kritiek doet met haarzelf en het team. "Nou, eigenlijk helemaal niets", vertelt ze stellig. "Dat wilden we eigenlijk ook, dat vrouwenvoetbal zo groot werd. Dus we hebben in een keer een hoop bondscoaches erbij gekregen. En daar hoort dan ook negatieve kritiek bij en daar moeten we mee leren dealen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieke Martens geniet van vrije dag met grote liefde

Eén ding is zeker: Lieke vindt dat mensen positiever moet zijn. "Wij willen gewoon zo snel mogelijk laten zien dat wij ook heel goed kunnen voetballen. En ik vind ook wel dat we dat met vlagen hebben laten zien, maar Nederland is kritisch en ze willen heel graag zien dat we 90 minuten lang zo spelen. Maar ja, je wint wel twee keer. Dus daar moeten we gewoon heel blij mee zijn en daar moet Nederland ook heel erg trots op zijn."

Het verschil tussen de mannen en de vrouwen vindt de profvoetballer ook opvallend, maar niet erg. "Voetbal is de grootste sport ter wereld, dus we hebben altijd al tegen het mannenvoetbal aan moeten boksen", legt Lieke uit. "Dat het nog steeds niet hetzelfde is als het mannenvoetbal is in mijn opzicht oké, want wij groeien wel langzaam naar die mannen toe."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lieke Martens wordt ambassadeur Hartstichting

"En ik hoop dat er ooit een moment komt, ik hoop dat ik dat zelf nog meemaak, dat het vrouwen- en het mannenvoetbal ooit gelijk gaat worden", spreekt Lieke uit over haar droom. "Als je ziet waar we vandaan komen en waar we nu staan, dan is dat al een hele stap vooruit."

Lieke speelt vanmiddag met de Oranje Leeuwinnen tegen Canada om 17:50 op NPO1. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore