Entertainment

Doodzieke Fernando Ricksen verrast jarig dochtertje

20 juni 2019 12:04 Aangepast: 20 juni 2019 14:19
Beeld © Instagram @veronikaricksen

Fernando Ricksen vecht al jaren tegen de ziekte ALS, toch blijft hij positief en probeert 'ie te genieten van het leven. Hoewel zijn gezondheid met de dag achteruit gaat, kan hij het niet laten vanuit zijn hospice de verjaardag van zijn dochtertje zo bijzonder mogelijk te maken.

"Geweldige verrassing voor ons meisje"

Op Instagram deelt de vrouw van de voormalig speler van Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg een lief filmpje van de bijzondere dag. "Beste vader ooit, geweldige verrassing voor ons meisje", schrijft ze erbij.

In de video is te zien hoe de kamer van Fernando helemaal versierd is voor zijn dochter. Overal hangen ballonnen, roze slingers en cadeautjes. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Openhartige Fernando Ricksen geeft de hoop niet op

In een videoboodschap op Twitter kondigde de voetballer eerder al aan dat een benefietwedstrijd op 28 juni zijn 'laatste' avond is. "Het wordt heel moeilijk voor mij, daarom zal dit de laatste wedstrijd zijn. Laten we er een onvergetelijke avond van maken", zei hij toen. 

Zes jaar geleden kreeg hij de diagnose ALS en sinds een half jaar woont de voormalig international van Oranje in een hospice in Schotland. Alleen zijn ogen kan hij nog bewegen, en communiceren doet hij via zijn spraakcomputer. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Fernando Ricksen vindt laatste rust in hospice in Schotland

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`