Entertainment

Zoet: Opa Streetlab-Tim beleeft beste verjaardag ooit

20 juni 2019 08:04 Aangepast: 20 juni 2019 10:13
Beeld © YouTube-kanaal NPO 3

In de webserie Op avontuur met de opa van Tim gaat Streetlab's Tim Senders, zoals de titel al doet vermoeden, op avontuur met zijn opa. Iedere week beleven de twee nieuwe ervaringen, maar deze week is het extra speciaal. De opa van Tim is namelijk jarig!

"Besteed aandacht aan mensen die zich alleen voelen"

Voor de 90ste verjaardag van opa Frits deed Tim Senders een oproepje aan de fans van het programma. De Streetlab-man verzocht de kijkers namelijk om een verjaardagskaartje op te sturen naar zijn opa. Het heeft gewerkt, want er kwamen maar liefst 750 brieven in de bus. "Zal ik ze er even bij pakken?", vraagt de kleinzoon aan zijn opa. "Nou, dat zou ik leuk vinden", reageert hij enthousiast. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lief: Opa van Tim ontmoet zijn grote held Epke Zonderland

Wanneer Tim vertelt hoeveel kaarten binnen zijn gekomen, is opa Frits in shock. "Geweldig", zegt hij. "Wat leuk!" Samen beginnen ze iedere brief open te maken en te kijken wat opa's fans allemaal voor hem hebben geschreven. "Ik vind het overweldigend", vertelt Frits met tranen in zijn ogen. Het valt Frits op dat er vaak hetzelfde geschreven wordt. "'Elke week kijken we met plezier', dat hoor ik ook vaak." 

De volgende dag komt Tim weer langs bij zijn opa, omdat hij wat gepland heeft als cadeautje. Frits had namelijk eerder al aangegeven dat hij graag nog wil ballonvaren. En dat is precies wat het opa-kleinzoon-duo gaat doen. "Ben ik verzekerd?", grapt Frits bij het nieuws. Wanneer de grote dag er eindelijk is, blijkt dat opa wel een beetje last heeft van hoogtevrees. Ook vindt hij het jammer dat de ballonvaart gelijk de laatste aflevering van de webserie betekent. "Dat spijt me zeer. Ik hoop dat je nog eens iets verzint en dat we er een serie bij kunnen maken." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zielig: Opa Streetlab-Tim krijgt tegenslag

Samen gaan de twee de ballon in. "Ik vind dat je dit nog best soepel doet, opa", zegt Tim wanneer ze in de mand klimmen. Het is een bijzondere ervaring, eenmaal in de lucht. "Heerlijk", glundert Frits. Later vraagt Tim of zijn opa zich ook minder eenzaam voelt door hun avonturen. "Ja, dat gevoel heb ik wel. Natuurlijk", legt hij uit. "Dat is ook het bijzondere aan de inhoud van het programma. Je besteedt aandacht aan mensen die zich alleen voelen."  

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore