Entertainment

Trump: Geen excuses aan When They See Us-mannen

19 juni 2019 14:19 Aangepast: 19 juni 2019 14:34
Beeld © Getty Images

In de heftige miniserie When They See Us is te zien hoe Donald Trump een paginagrote advertentie heeft laten printen, waarin hij oproept de vijf jongens te veroordelen en om de doodstraf weer legaal te maken in New York. Inmiddels zijn de Central Park Five vrijgesproken, maar toch wil de Amerikaanse president zijn excuses niet aanbieden.

"Ze hebben hun schuld toegegeven" 

Wederom wil president Trump geen excuses aanbieden aan de Central Park Five. Bij een persmoment bij het Witte Huis werd hij gevraagd naar de advertentie. Wanneer verslaggeefster April Ryan hem ernaar vraagt, schiet de president in de verdediging. "Er zijn twee kanten aan dit verhaal. Ze hebben hun schuld toegegeven." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kijk na When They See Us ook deze indrukwekkende serie

"Volgens Linda Fairstein en andere aanklagers had de zaak niet tot deze schikking moeten komen", gaat hij verder. "Daar laat ik het voor nu even bij." De Amerikaanse president wil niet toegeven het aan het foute eind te hebben gehad toen hij in 1989 de advertentie liet drukken. Trump nam het op voor de politie en pleitte dat de vijf jongens schuldig waren aan de verkrachting van een vrouw in Central Park. 

In 2002 kwam een andere gevangene naar voren met een bekentenis. Zijn DNA kwam overeen met dat wat er gevonden was op het plaats delict. Dit was de eerste keer dat er echt bewijs was van iemands aanwezigheid bij het misdrijf. Alle vijf de mannen die onterecht veroordeeld waren, krijgen gezamenlijk zo'n 41 miljoen dollar als vergoeding.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oprah komt met special When They See Us-mannen

In de 30 jaar sinds het misdrijf plaatsvond, heeft Trump nooit zijn standpunt over de zaak veranderd. Ook op Twitter liet hij in 2013 nog weten dat hij nog altijd niet de onschuld van de mannen wil erkennen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore