Ga naar de inhoud
Entertainment

Conchita Wurst in de jury van botenparade Pride

Beeld © ANP

Songfestivalwinnares Conchita Wurst, actrice Romana Vrede, zanger Jeangu Macrooy en cabaretier Richard Groenendijk vormen dit jaar onder leiding van presentator Cornald Maas de jury van de botenparade van Pride Amsterdam. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt.

"Het is weer een prachtjury geworden"

Cornald is tevreden over de juryleden. "Het is weer een prachtjury geworden”, aldus de voorzitter. “Stuk voor stuk prominenten die zeer uitgesproken en betrokken zijn. Ik vind het geweldig dat Conchita, de Oostenrijkse artiest die in 2014 het Eurovisie Songfestival won, aanwezig zal zijn. Maar dat geldt ook voor actrice en theatermaakster Romana, zanger en songwriter Jeangu en cabaretier en presentator Richard. Hij is goed bekend met de botenparade, hij was immers eerder medepresentator van de botenparade-uitzendingen van AVROTROS.”

Conchita
Lees ook:
Conchita Wurst heeft platinablond haar (en is onherkenbaar)

Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar: Remember the past, create the future. “We herdenken de Stonewall-rellen die vijftig jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging”, zegt Maas. “Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden. We hopen dat het thema van Pride Amsterdam dit jaar op een originele manier op de boten te zien zal zijn.”

De botenparade op 3 augustus is het hoogtepunt van Pride Amsterdam, die van 27 juli tot en met 4 augustus plaatsvindt. Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder.