Entertainment

Kijk na When They See Us ook deze indrukwekkende serie

15 juni 2019 14:59
Beeld © Time: The Kalief Browder Story

De indrukwekkende Netflix-serie When They See Us heeft veel stof doen opwaaien. Het verhaal over vijf jonge jongens die onterecht lange tijd vastzaten in de gevangenis, is er helaas een uit duizenden. De documentaire Time: The Kalief Browder Story is even indrukwekkend en een ware eye-opener op Netflix.

The Kalief Browder Story is een documentaireserie dat het verhaal vertelt van de 16-jarige Kalief Browder, die drie jaar in een gevangenis doorbracht en daar nooit meer van herstelde. Hij werd op zijn zestiende opgepakt omdat hij werd verdacht van het stelen van een rugzak. Hoewel hij altijd volhield onschuldig te zijn, werd hij toch tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld. Drie verschrikkelijke jaren voor Kalief, waarvan hij er  ruim 700 dagen spendeerde in de isoleercel omdat hij daar het veiligst was. Hij werd regelmatig in elkaar geslagen door zowel mede-gevangen als het personeel. Ze lieten de jongen ook uithongeren en veel pijn lijden tijdens en na verschillende zelfmoordpogingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oprah komt met special When They See Us-mannen

Als Kalief in 2013 vrijkomt wil hij zijn naam zuiveren en gaat een juridische strijd aan, echter de staat New York wil hier niks van weten en Kalief ging er psychisch aan onder door. Hij besluit om in 2015, twee jaar na zijn vrijlating, zichzelf van het leven te beroven. Wat The Kalief Browder Story nog ietsje heftiger maakt is dat we Kalief zien en horen terwijl hij zijn leven op orde probeert te krijgen en zien we hoe hij omgaat met zijn mentale gezondheid.

Deze documentaireserie laat nogmaals zien wat er verkeerd gaat in het Amerikaanse rechtssysteem, welke gevolgen dit heeft en toont een afschuwelijk verhaal. Deze en When They See Us zijn zeker niet gemaakt om lekker weg te kijken maar om tot de mensen binnen te dringen en dat lukt.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Professor stapt op na ophef When They See Us

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`