Ga naar de inhoud
Entertainment

Dwayne Johnson wint oeuvreprijs MTV

Dwayne 'The Rock' Johnson krijgt volgende week een bijzondere prijs overhandigd tijdens de uitreiking van de MTV Movie & TV Awards. De acteur en worstelaar mag de Generation Award in ontvangst nemen, maakte de muziekzender donderdag bekend.

"Johnson is een icoon in zowel films als op tv"

"Johnson is een icoon in zowel films als op tv en is een van de meest geliefde acteurs van onze generatie geworden", zegt Amy Doyle, manager van onder meer MTV. "Door zijn hele carrière heeft Johnson bewezen de ultieme stoere gast te zijn. Daarnaast is hij een actieheld met talent voor komedie, een van de beste professionele worstelaars en een echte familieman."

Dwayne
lees meer:
Dwayne Johnson doet moeder huis cadeau

De 47-jarige acteur werd in de jaren 90 bekend als professioneel worstelaar. Nog steeds betreedt hij sporadisch de ring. In 2002 had Dwayne zijn eerste hoofdrol in een film: The Scorpion King. Daarnaast was hij te zien in onder meer de Fast and Furious-reeks, Jumanji: Welcome to the Jungle en Baywatch.

De Generation Award reikt MTV jaarlijks uit aan acteurs die een indrukwekkende bijdrage hebben geleverd aan de film- en televisiewereld. Eerder werden onder anderen Chris Pratt, Will Smith, Reese Witherspoon en Robert Downey Jr. onderscheiden.

Dwayne
lees ook:
Dwayne Johnson verdient twee keer zo veel als tegenspeelster

De MTV Movie & TV Awards worden maandag voor de 27e keer uitgereikt. Acteur Zachary Levi praat de show aan elkaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore