Ga naar de inhoud
Entertainment

Wende en Ramsey scoren hoofdrol in boekverfilming

Wende Snijders en Ramsey Nasr gaan de hoofdrollen vertolken in de verfilming van de roman I.M. van auteur Connie Palmen. Zij spelen in de vierdelige dramaserie de rollen van Palmen en journalist Ischa Meijer, met wie de schrijfster een turbulente relatie had. Dat hebben producent De Familie en AVROTROS donderdag bekendgemaakt.

"Wende is voor mij de ideale Connie Palmen"

De serie wordt verfilmd door Michiel van Erp, de opnames vinden deze zomer plaats. Het is de bedoeling dat de serie in 2020 op de NPO te zien is, een kwart eeuw na het overlijden van Meijer. Van Erp is zeer vereerd met de twee acteurs die de hoofdrollen zullen spelen. "Performer Wende is voor mij de ideale Connie Palmen. Authentiek, brutaal en uiterst kwetsbaar tegelijk", stelt hij. "Ramsey Nasr heeft het vermogen met een quasi nonchalance de gekwelde kanten van Ischa Meijers binnenwereld te tonen."

Wende
lees meer:
Wende Snijders brengt prijswinnend lied uit

In I.M. wordt schrijver Connie Palmen verliefd op de briljante maar getormenteerde journalist, interviewer, televisiepresentator en schrijver Ischa Meijer. Het leidt tot een romantische, heftige en publieke liefdesrelatie. Als Meijer plotseling overlijdt, besluit Palmen een boek te schrijven over hun relatie.

De serie speelt zich af in Nederland en de VS in 1991 en 1995. Van Erp maakte eerder de zeer succesvolle serie Ramses en de veelgeprezen film Niemand in de stad. Het scenario is van Hugo Heinen, die eerder onder meer de dramaserie Pleidooi schreef en de veelgeprezen speelfilms Tonio en Knielen op een bed violen.

Marieke
lees ook:
Marieke Heebink en Ramsey Nasr winnen toneelprijzen