Entertainment

Mattie test zijn beste openingszin op Marieke

12 juni 2019 13:32
Beeld © YouTube-kanaal QMusic Nederland

In de serie Kent Mattie Marieke beter dan Marieke Mattie kent, doen de radio-dj's uit de doeken hoe goed ze elkaar eigenlijk kennen. Met verschillende vragen bewijzen de twee behoorlijk goed bevriend te zijn, ook al slaan ze best vaak de plank mis met hun antwoorden.

"Oh, dat is zo irritant, zeg. Is dat jouw openingszin?"

Voor Qmusic moeten Mattie en Marieke eens in de zoveel tijd een quiz doen om aan te tonen hoe goed ze elkaar kennen. Dit doen de radio-dj's aan de hand van verschillende persoonlijke vragen over elkaar. Eén van de meest opmerkelijke vragen is wat Matties beste openingszin is. "Kan het zijn dat ik je uit het bushokje ken?", gokt Marieke. "Huh?", reageert Mattie verbaasd. "Ja, dat jij vanuit het bushokje kijkt naar het meisje. Te moeilijk?", vraagt Marieke. De presentatrice doelt hiermee op de vele posters die door het land hangen van de twee.

Maar Mattie pakt het normaal gesproken anders aan. "Dus ik zie jou staan. Je lijkt op iemand." Het maakt geen indruk op Marieke. "Oh, dat is zo irritant, zeg. Is dat jouw openingszin?", reageert ze. "Ja, denk het wel", zegt haar collega. "Maar vind je het nu niet moeilijker om te flirten nu je bekend bent uit de bushokjes?", dolt Marieke. Haar mede-presentator ziet het niet zo en vindt het vooral grappig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mattie en Marieke doen ultieme relatietest

Op de vraag waar Mattie bang voor is, geeft Marieke een heel goed doordacht antwoord. "Het overlijden van een naaste", gokt ze. "Je hebt een prachtig antwoord", reageert Mattie. "Ik heb slangen." De twee lachen er hard om en gaan snel door naar de volgende vraag: Voor welk vak had Marieke het hoogste cijfer op de middelbare school? "Ik denk een taal", aldus Mattie. En hij zat er niet ver van af. 

"Het was Frans", verklaart Marieke. "Gefraudeerd. Ik dacht ‘ik ga dat zo verstieren, dat wordt gewoon een drie.’ Toen kwam iemand met de tip: ‘Het examen dat jullie volgende week krijgen staat al online, dat is namelijk een oud havo-eindexamen.’”, legt de radio-dj uit. “De antwoorden daarvan in mijn woordenboek geschreven met potlood. Dus ik bladeren naar de Q, ik heb alle antwoorden overgenomen en had ik een negen.” Mattie vindt het een beetje flauw. “Maar daar was je dus niet het beste in, dat heb je gewoon het beste afgekeken.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mattie en Marieke hebben leuk nieuws

Ook Matties lichaam kwam ter sprake en dan vooral wat zijn lievelingsdeel is. “Torso”, antwoordt Marieke. “Nee, m’n buik”, reageert Mattie. “En waarom?”, vraagt Marieke. “Ja, ik hou nog wel van een biertje, maar ik verdom het echt om een bierbuikje te krijgen. Dat vind ik gewoon niet mooi. Ik stoor me daar niet aan bij andere mensen, maar ikzelf vind het gewoon onprettig om te hebben”, verklaart Mattie. “Jij bent natuurlijk een keertje mega afgetraind, helemaal droog getraind. Toen had je een sixpack galore. Maar dat is heel heftig om bij te houden, toch?”, reageert Marieke. “Nee, dat gaat niet meer”, antwoordt Mattie. “Gewoon lekker blijven eten en genieten van het leven.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore