Entertainment

Tino Martin moet zijn blouse goed doen als bijgeloof

08 juni 2019 08:04 Aangepast: 08 juni 2019 12:23
Beeld © ANP

Voordat Tino Martin zaterdagavond het podium opgaat in het Olympisch Stadion, moet hij zijn blouse goed doen.

"Ik heb echt een half uur voor mijzelf nodig"

Dat bekent de populaire volkszanger daags voor zijn grootste concert ooit. "Ik ben niet iemand die vijf minuten voor aanvang aan kan komen rennen", verontschuldigt hij zich. "Ik heb echt een half uur voor mijzelf nodig: de visagie en kleding moet dan echt klaar zijn. Dan bereid ik me voor, mentaal en fysiek. En dan is het van groot belang dat mijn blouse helemaal netjes in mijn broek zit. Noem het een bijgeloof."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tino Martin herdenkt zijn vorig jaar overleden zus

Al dagen wordt er gebouwd aan de set voor het grootste concert in zijn carrière. In totaal treedt Tino Martin zaterdagavond op voor 25.000 man. "Ik ben echt een stuiterbal van spanning", lacht hij. "Zeventien jaar geleden stond Hazes er, nu ben ik aan de beurt. Het is toch een soort heilige grond."

De Hagenees vindt het niet erg dat zijn grootste concert niet plaatsvindt in zijn geboortestad. "Ik ben van alle Nederlanders", grinnikt hij. "Ik wil van iedereen zijn. Mijn fans zijn zo gemêleerd: van 12 tot 70 en alles daar tussen in." Martin is wel blij met optreden in de open lucht. "In gesloten stadions kleppert het geluid alle kanten op. In de open lucht kan je veel beter richten naar het publiek toe."

In het najaar volgt een theatertour. De show doet 27 steden aan, sommige steden zelfs twee keer. "Ik wil mijzelf blijven vernieuwen; dat wordt een heel andere sfeer, veel intiemer. Ik wil de wereld laten zien dat ik veel meer in petto heb dan mensen denken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tino Martin: 'Ik ben er in ieder geval niet trots op'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`