Entertainment

Drake maakt ruzie met basketbalteam

06 juni 2019 16:36 Aangepast: 06 juni 2019 17:03
Beeld © ANP

De finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie wordt niet alleen uitgevochten op het veld, maar ook ernaast. Rapper Drake, groot fan van een van de twee teams, daagt de tegenstander regelmatig uit. De Canadese rapper zelf wordt echter ook op de hak genomen.

Donderdag bijvoorbeeld, bij een wedstrijd tussen de Toronto Raptors uit Canada en de Golden State Warriors uit Oakland, in Californië. Drake, groot fan van het team uit zijn thuisstad Toronto, was aanwezig. Tijdens de warming-up hoorde hij plots het nummer The Story of Adidon van rapper Pusha T voorbijkomen. Het nummer is een zogenoemde 'diss track', waarin Drake op de hak wordt genomen. Het nummer was waarschijnlijk expres aangezet door de Californische tegenstander.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chris Brown en Drake slaan de handen ineen

Het vormt het zoveelste incident tussen Drake en de opponent van zijn favoriete team. Eerder noemden twee spelers van de tegenstander Drake een idioot. Een van hen kreeg het tijdens de wedstrijd zelfs verbaal aan de stok met de rapper, toen die zich iets te fanatiek gedroeg langs de zijlijn.

Andersom laat ook Drake (32) zich niet onbetuigd. Hij laat zich regelmatig uit over de tegenstander - zowel op het veld, langs de zijlijn, als daarbuiten. Drake verscheen bovendien met een Toronto-shirt van Dell Curry, de vader van de huidige Warriors-sterspeler Steph Curry. De vader, Dell, speelde tussen 1999 voor de Toronto Raptors.

De vete met de Warriors is niet de eerste keer dat Drake ruzie maakt met een tegenstander van zijn favoriete basketbalteam. Bij een eerdere wedstrijd gaf hij de coach van zijn geliefde Raptors een korte schoudermassage. Dat schoot de trainer van de tegenstander in het verkeerde keelgat - die meende dat fans niet zo dicht bij het speelveld horen te komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie zamelt megabedrag in voor Alpe D'HuZes

In de Amerikaanse basketbalcompetitie is het niet ongebruikelijk dat beroemdheden direct langs de zijlijn zitten. Sommige teams, zoals de Toronto Raptors met Drake, hebben bekende, vaste bezoekers. Zo gaat Jack Nicholson al jaren naar de Los Angeles Lakers en bezoekt regisseur Spike Lee veel wedstrijden van de New York Knicks.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore