Entertainment

Zielig: Opa Streetlab-Tim krijgt tegenslag

06 juni 2019 15:00
Beeld © YouTube-kanaal NPO3

Tim Senders van Streetlab heeft een webserie met zijn opa, de 89-jarige Frits. Hierin gaan de twee de bucketlist af van de man op leeftijd, maar nu lijkt de gezondheid van Frits dit avontuur in de weg te staan.

"Ik hoop dat je heel erg aansterkt en dat het veel beter gaat met je gezondheid"

In de nieuwe aflevering van Op avontuur met opa van Tim is te zien hoe het ervoor staat met de gezondheid van Frits. De 89-jarige heeft darmkanker en daardoor schommelt zijn gesteldheid. Hij moet naar een verzorgingshuis in Utrecht, zodat hij zijn behandeling kan voortzetten. Daarvoor moet hij zijn huis tijdelijk achterlaten. Kleinzoon Tim besluit zijn grote voorbeeld op te zoeken en hem op te vrolijken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Streetlab-Daan gaat solo theater in

In de aflevering is te zien hoe de twee samen naar het ziekenhuis gaan en de verzorgingskamer van Frits bezoeken. Bovendien moet Tim's opa een MRI-scan om te zien of de kanker is verspreid. Hier komt slecht nieuws uit, want Frits moet weer in behandeling. En dat betekent dat het lastiger gaat worden voor hem en zijn kleinzoon om de bucketlist af te werken. "Ik hoop dat je heel erg aansterkt en dat het veel beter gaat met je gezondheid", vertelt Tim aan zijn grootvader. 

Opa Frits en Tim zijn voor deze serie al samen naar het festival Zwarte Cross geweest, hebben geracet op een circuit en zijn samen naar Lissabon geweest. Maar de 89-jarige heeft nog een grote droom: Hij wil turner Epke Zonderland ontmoeten. Zelf heeft Frits tot zijn veertigste ook op turnen gezeten én hij is groot fan van de Nederlandse kampioen. "En het moet een heel leuke kerel zijn", legt Frits uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lief! Streetlab-Tim doet oproepje voor jarige opa

In de aflevering van volgende week is te zien hoe Frits samen met Tim voor het eerst weer naar een turnzaal gaat. Wie weet, misschien komt Epke nog wel langs voor een ontmoeting... 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore