Mis niets van Love Island

7x waarom Love Island je nieuwe favo programma is

05 juni 2019 16:59
Beeld © RTL / Love Island

In het nieuwe programma Love Island, dat sinds vorige week op de buis is, wordt een groep singles gevolgd tijdens hun zoektocht naar ware liefde. Nog niets gezien van de show? Dit is waarom je nú moet beginnen met kijken.

1. Kijkers thuis zijn in charge

In Love Island gaat een groep Nederlandse en Vlaamse singles op zoek naar ware liefde. Maar er zit wel een addertje onder het gras... De knappe deelnemers moeten namelijk niet alleen de harten van hun mogelijke partners veroveren, maar ook die van de kijkers. Jij kan namelijk via een speciale app deels bepalen welk koppel wordt gekroond tot het sterkste koppel van het eiland. Het koppel dat uiteindelijk wint, gaat naar huis met maar liefst 25.000 euro. 

2. Knappe singles

Het mag duidelijk zijn dat het castingbureau achter Love Island goed werk heeft geleverd. De een na de andere spierbundel maakt zijn entree in de villa en ook alle dames zijn een lust voor het oog. De kandidaten zijn dan ook niet zomaar van de straat geplukt. Zo werkt krullebol Chey al jaren als model, net als Denzel. En blijkt dat Melany stiekem familie is van het Braziliaans model Adriana Lima.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Love Island-Melany en Adriana Lima hadden zusjes kunnen zijn

3. Holly Mae Brood en Viktor Verhulst

De Hollandse en Vlaamse paradijsvogels worden in het gareel gehouden door presentatiegroentjes Holly Mae Brood en Viktor Verhulst, inderdaad de zoon van Studio 100-baas Gert. Holly maakt bij Love Island haar debuut als presentatrice voor RTL. Ook niet bepaald vervelend om naar te kijken.

4. Internationale hit

De datingshow is internationaal al een grote hit en is inmiddels in twaalf landen, waaronder Groot-Brittannië, Amerika, Australië en Duitsland, te zien. Nu is Nederland dus aan de beurt!

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Throwback! Zo cute zag Love Island-Matthy er vroeger uit

5. Dagelijks

De singles brengen zes weken door in een prachtige, luxueuze villa op een mooie locatie. En dat is ook goed nieuws voor ons, want Love Island is elke dag te zien bij RTL 5 én Videoland! Dat is dus 42 afleveringen genieten!

5. Drama

Een realityshow is niet compleet zonder een beetje drama, en dat is ook het geval bij Love Island. De koppels worden elke week opnieuw gematcht en daar is niet iedereen even blij mee. Drama incoming in 3...2..1!

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Deze Love Island-deelneemster betreurt de 'rekoppeling'

6. Chiquer dan Ex on the Beach

De kandidaten zitten tijdens hun verblijf in een bubbel. Telefoons, tablets, films, series, boeken en tijdschriften zijn allemaal verboden. Ook de toegang tot het internet of social media wordt de singles ontzegd. Op die manier moeten de deelnemers dus wel met elkaar in gesprek gaan.

Een groot verschil is volgens de presentatoren dat het bij Love Island draait om de zoektocht naar ware liefde. Zo komt er geen naakt of seks in beeld. "Maar de aanloop ernaartoe wordt weer wel getoond. Dat maakt het allemaal spannender. Er zijn ook nog gedragsregels voor de kandidaten: niet roken in beeld, geen geweld, voor middernacht in bed, geen onveilige seks en een maximum van twee glazen alcohol per dag. 

7. Constante vernieuwing 

Omdat er continu nieuwe singles in het spel komen, kan er nog van alles gebeuren. Wat nou als de kandidaten niet verliefd worden? Dan worden er gewoon nieuwe deelnemers ingevlogen. Als de serie al bezig is, kunnen geïnteresseerden zich dus nog steeds op blijven geven. Dit houdt het lekker spannend.

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Deze Love Island-ster was met een bekende voetballer

Love Island is elke dag om 20:30 te zien bij RTL 5 en Videoland. Niets missen? Volg dan hier alle updates.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore