Entertainment

André van Duin gaat Martine Bijl missen als vriendin

03 juni 2019 15:53 Aangepast: 03 juni 2019 16:09

André van Duin zal Martine Bijl vooral missen als vriendin. Hij vertelt dat ze vaak bij elkaar over de vloer kwamen. "Ik heb nooit met Martine gewerkt, maar ze was een heel goede vriendin van ons", vertelt André van Duin, die na drie seizoenen de presentatie van Heel Holland Bakt van Martine Bijl overnam.

"Alles wat ze deed was leuk. Het is ontzettend jammer dat ze er niet meer is"

Van Duin noemt Martine een creatieve duizendpoot. "Het grote publiek zal haar herinneren van het Zonnetje in huis en de reclames van HAK, maar ze heeft zoveel meer gedaan en heeft zich enorm ontwikkeld nadat ze begon als zangeres. Haar passie was schrijven en vertalen, maar ze kon ook prachtig poppen maken en besteedde dagelijks wel vier of vijf uur in haar tuin met de meest schitterende kleuren."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Martine Bijl zette Heel Holland Bakt op kaart

"Op het toneel staan was niet zo aan haar besteed door onzekerheid", zegt Van Duin. "Ze stierf duizend doden, terwijl ze het fantastisch deed uiteraard." Hij verheugt zich op de herhalingen van de programma's waarin Martine te zien was. "Alles wat ze deed was leuk. Het is ontzettend jammer dat ze er niet meer is."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

NPO komt vanavond met eerbetoon aan Martine Bijl

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore