Nieuw concept

Van Friends tot Simpsons: IKEA bootst huiskamers uit bekende tv-series na

01 juni 2019 15:15 Aangepast: 01 juni 2019 15:28
Beeld © Ikea

De bekendste woonkamers uit de tv-geschiedenis krijgen van woonwinkelketen IKEA een make-over. En dat betekent dat fans hun eigen huiskamer binnenkort kunnen omtoveren tot die van Friends, The Simpsons of Stranger Things.

Voor fans van de serie Friends zal het een droom zijn die uitkomt. Veel afleveringen van de serie spelen zich af in de woonkamer van het appartement van Monica. IKEA komt nu met een inspiratielijstje waarmee consumenten zelf hun leefruimtes kunnen omtoveren tot een filmset. 

Showrooms

Alleen in de IKEA-vestiging in de Verenigde Arabische Emiraten is het concept tot nu toe toegepast. Of dit soort showrooms in Nederland te zien zullen zijn, is nog onbekend. Hieronder de IKEA-versies, afgezet tegen de 'tv-huiskamers'.

De 'originele' huiskamer uit de serie Friends (boven dit stuk de IKEA-versie). De 'originele' huiskamer uit de serie Friends (boven dit stuk de IKEA-versie).

Ook de eenvoudige woonkamer van The Simpsons blijkt makkelijk na te bootsen:

Kenmerkend uit de serie Stranger Things: de slinger kerstlampjes boven de bank. Boven de IKEA-kamer, onder die uit de serie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`