Entertainment

Ruud Feltkamp steunt Facebook-strijd John de Mol

31 mei 2019 20:01 Aangepast: 31 mei 2019 20:30

Ruud Feltkamp is blij dat John de Mol naar de rechter stapt om Facebook aan te pakken. De Mol blijft, net als Ruud, maar opduiken in fake bitcoinadvertenties en heeft een kort geding aangespannen tegen het sociale netwerk. "Voor mij als kleine speler is dat moeilijk", zei Ruud vrijdag in 6 Inside. "Ik vind het waanzinnig."

"Ik denk dat hij niet blij met het antwoord gaat zijn, omdat de rechter hier ook niet veel mee kan"

De acteur, die vorig jaar afscheid nam van Goede Tijden, Slechte Tijden om zich volledig te kunnen storten op zijn bedrijf dat zich bezighoudt met het handelen in cryptovaluta, denkt wel dat er weinig te winnen valt voor De Mol. "Ik denk dat hij niet blij met het antwoord gaat zijn, omdat de rechter hier ook niet veel mee kan. Maar we weten als Nederland weer wat Facebook verkeerd doet en daar ben ik heel blij om."

Ruud stapte eerder dit jaar zelf naar de politie omdat zijn naam wordt misbruikt in misleidende advertenties voor Bitcoins. Hij baalde er zo van dat hij enige tijd twitterde onder de naam Ruud "ik adverteer niet op Facebook" Feltkamp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Naam Ruud Feltkamp misbruikt in Bitcoin-advertentie

Ruud is niet de eerste BN'er die zijn naam en foto ziet opduiken in advertenties die mensen ertoe moeten aanzetten minstens 250 euro te investeren. Ook onder anderen Humberto Tan, de presentatrices van WNL en ondernemer Victor Muller doken op in nepadvertenties en nepartikelen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore