Entertainment

Lil' Kleine behaalt top 5 voor de zestiende keer met nieuwe single

31 mei 2019 14:28 Aangepast: 31 mei 2019 16:56

Lil Kleine kan opnieuw een top 5-hit bijschrijven in zijn al omvangrijke oeuvre. Met zijn nieuwe single Rook komt de rapper deze week binnen op de vijfde plaats in de Single Top 100. Zijn totaal komt daarmee op 16 top 5-hits, waarvan de achtste op rij.

Rook is niet de enige single van Lil Kleine die momenteel bij de eerste tien staat. Zijn vorige plaat Dichterbij je, drie weken geleden nog op nummer 1, staat nu op tien. Een bedreiging voor de huidige nummer 1 is Lil' Kleine nog niet. Aan kop gaat voor de tweede week op rij songfestivalwinnaar Duncan Laurence. Hij heeft nog een ruime voorsprong op de nieuwe nummer twee Old Town Road van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Lil' Kleine gaat aan de slag voor Talpa

Naast Rook van Lil Kleine is ook Moment van dj-trio Kris Kross Amsterdam nieuw bij de eerste tien. Moment, waarop ook Kraantje Pappie en Tabitha meedoen, evenaart daarmee nu al het origineel van Nasty's Een moment zonder jou, die in 1996 eveneens tot plaats zes kwam. Voor Kris Kross Amsterdam is het nu al de derde keer dat ze met een remake de top 10 halen.

Eerder gebeurde dat met Whenever (een bewerking van Whenever Wherever van Shakira) en Sex (Let's Talk About Sex! van Salt-n-Pepa). Begin dit jaar scoorde het trio bovendien een nummer 1-hit met Hij is van mij, losjes gebaseerd op The Boy Is Mine van Brandy & Monica.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore