Entertainment

Giel Beelen weet het zeker: songfestival is in Maastricht

30 mei 2019 11:44 Aangepast: 30 mei 2019 13:20

Sinds Duncan Laurence het Songfestival heeft gewonnen, is de vraag van de dag welke stad het liedjesfestijn volgend jaar mag gaan organiseren. Radio Veronica-dj Giel Beelen denkt dat de keuze echter allang gemaakt is, verklapte hij donderdag in zijn ochtendshow. "Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat het Maastricht is."

"Ik heb uit zeer betrouwbare bron dat het Maastricht is"

De dj vermoedt dan ook dat de hele aanmeldprocedure doorgestoken kaart is. "Nu doen ze natuurlijk net alsof je je nog kunt aanmelden, net als bij een sollicitatie waarbij je al lang weet wie de baan gaat krijgen. Maar dan moet je eerst even een sollicitatie hebben. Dus ik denk dat ze eerst netjes de plannen laten binnenkomen om daarna te zeggen: we hebben gekozen voor Maastricht!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Giel Beelen maakt ruzie met sidekicks Veronica Inside

In de eerste helft van juni krijgen de steden officieel de criteria te horen. Op basis daarvan kunnen ze een zogenoemd bidbook opstellen waarin ze de songfestivalorganisatie proberen te overtuigen waarom het liedjesfestijn juist daar plaats moet vinden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wauw! Giel Beelen heeft een sixpack

Onder meer Amsterdam, Rotterdam en Maastricht hebben al laten weten het songfestival graag te willen organiseren. Nederland was vier keer eerder gastheer van het evenement. De eerste keer was in 1958 in Hilversum; de laatste keer in 1980 in Den Haag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore