Entertainment

Erik van Muiswinkel niet de nieuwe Amsterdamse sint

28 mei 2019 12:50 Aangepast: 28 mei 2019 14:30

Cabaretier Erik van Muiswinkel wordt toch niet de nieuwe Amsterdamse sinterklaas. Het bestuur van de Stichting Sinterklaas in Amsterdam (SSIA) heeft van hem begrepen dat hij zich heeft teruggetrokken voor die rol.

"Als cabaretier en columnist ben ik vaak wat activistisch"

Volgens de stichting heeft Erik het zelf zo verwoord: “Ik realiseerde mij dat ik zo’n tien jaar lang rekening moest gaan houden met de prachtrol 'boven de partijen’ te staan gedurende de sinterklaasperiode. Als cabaretier en columnist ben ik vaak wat activistisch. Een onopvallende, boven de partijen staande rol vervullen, staat op gespannen voet met mijn werk, levenshouding en mijn karakter. Dat vooruitzicht werd een steen op mijn maag en dat is op de lange duur niet goed."

Erik was tot een aantal jaren geleden hoofdpiet bij de landelijke intocht. Hij gaf er de brui aan omdat de omroep NTR niet wilde overstappen op roetveegpieten, maar toentertijd vasthield aan de geheel zwarte piet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Carlo Boszhard speelt hoofdrol in Sinterklaasfilm

De rol van Sinterklaas werd tot vorig jaar gespeeld door Jeroen Krabbé. Hij heeft tien keer de Mokumse mijter en tabberd gedragen. Wie nu de goedheiligman in de hoofdstad wordt is nog niet bekend. "We hebben nog tijd", aldus een woordvoerder van SSIA.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`