Ga naar de inhoud
Entertainment

Jamie Dornan: 'Ik wilde eigenlijk niet in Fifty Shades spelen'

Beeld © Focus Features

Het had niets gescheeld of je had je favoriete Mr. Grey niet op het witte doek. Acteur Jamie Dornan heeft eerlijk toegegeven eigenlijk niet heel happig te zijn geweest op de rol.

"Ik denk niet dat ik ooit een personage heb gespeeld die minder op mij lijkt"

Bijna iedereen kent Jamie nu door de megasuccesvolle Fifty Shades-franchise. De films waren ongekend populair, maar de acteur wist eerst niet zeker of hij wel de rol van Christian Grey wilde spelen. Hij wist namelijk van tevoren al dat er ook behoorlijk wat mensen kritiek zouden hebben op de films en het als 'slecht' zouden labelen. 

Fifty
Lees ook:
Fifty Shades of Grey éindelijk op Netflix

"Het is best vreemd", legt Jamie uit in de podcast Out To Lunch. "Je krijgt een enorme kans aangeboden en je weet dat het een grote impact op je leven zal hebben en dingen zal veranderen. Voornamelijk financieel natuurlijk, maar ook voor mn carrière. Het zou deuren voor me openen. Maar je weet van te voren dat het als een slechte film wordt gezien." 

Heet
Lees ook:
Heet nieuws: Schrijfster Fifty Shades komt met nieuw boek

"Je doet je best en je maakt er het beste van, maar je weet dat omdat de boeken zo geliefd waren, zo vaak gekocht zijn, maar ook zo vaak bekritiseerd zijn, het niet anders kan dat dat bij de film ook zo gaat", gaat de acteur verder. "Het is superleuk om een onderdeel van te zijn en een geweldig avontuur om mee te maken. Maar bovenal is het gewoon een baan. Het is gewoon een filmset. Het is echt niet anders dan een andere filmset. Het enige verschil is dat er veel meer seksscenes zijn." 

Ook geeft Jamie aan dat hij Christian Grey "een beetje vies" vindt. "Ik denk niet dat ik ooit een personage heb gespeeld die minder op mij lijkt." De acteur heeft inmiddels de rol afgezworen en wil niets meer te maken hebben met de Fifty Shades-films.