Ga naar de inhoud
Entertainment

Wietze over breuk Mattie: 'Dagen ben ik de deur niet uit geweest'

Beeld © ANP

De veelbesproken breuk tussen radio-duo Mattie en Wietze houdt de gemoederen nog altijd bezig. Aan De Telegraaf vertelt Wietze: "Niemand heeft nog ooit een poging gedaan hem en mij weer bij elkaar te krijgen. Het was iedereen wel duidelijk dat het klaar was."

"Het was iedereen wel duidelijk dat het klaar was"

Wietze vervangt momenteel Frank Dane in de ochtenduren op Radio 538, waardoor hij nu een rechtstreekse concurrent is van zijn voormalig radiomaatje. "Het was een bewogen tijd, een soort grijs gebied in mijn geheugen. Dagen ben ik de deur niet uit geweest. Maar toch merkte ik snel genoeg dat alles ook wel weer nieuwe kansen bood."

Marieke
Lees ook:
Marieke Elsinga haalt uit naar Wietze de Jager

Wietze ging na zijn vertrek bij Qmusic aan de slag bij SBS6 en NET5 en keerde in maart vorig jaar terug op de radio. Dat hij een week lang Frank Dane mag vervangen noemt Wietze "een geweldig compliment en een teken dat ze vertrouwen in me hebben."

Wietze bleef er na de breuk op vertrouwen dat die niet het einde van zijn carrière zou betekenen. "Als je vertrouwen in het algemeen een deuk oploopt, kan dat ook zijn weerslag krijgen op je zelfvertrouwen en dat moet je natuurlijk helemaal niet hebben, natuurlijk. Ik heb er altijd wel in geloofd dat er wat nieuws zou komen en dat is ook gebeurd."

Een woordvoerder van Qmusic laat weten: “Zoals we eerder al gemeld hebben: zowel Qmusic als Mattie wilden destijds graag op gelijkwaardige voet verder met Mattie en Wietze. We hebben hier ook alles aan gedaan. Wietze heeft zelf de keuze gemaakt om weg te gaan. Wij zijn nu inmiddels twee jaar verder, kijken graag vooruit en bouwen aan een mooie ochtendshow met Mattie en Marieke, die overigens deze week op vakantie zijn en dus nu niet in de ochtend te horen zijn. We hebben het dus achter ons gelaten, we hopen dat Wietze dit ook zal doen en wensen hem het allerbeste.”