Ga naar de inhoud
Entertainment

Josje Huisman openhartig over lichaam na zwangerschap

Beeld © YouTube JosjeVEVO

Zes weken na de bevalling van zoontje Kamari was Josje Huisman weer op haar oude gewicht. Toch is de oud-K3 zangeres hier totaal niet mee bezig.

"Thuis heb ik geen weegschaal"

Josje was in shock toen ze op Instagram zag dat veel vrouwen one size fits all-korsetten dragen na hun bevalling. “De nadruk ligt zo op hoe je de bevalling uitkomt in plaats van wat je zojuist hebt doorstaan”, zegt ze tegen &C. “Alsof teruggaan naar je oude lijf de beautystandaard is, het doel.”

Gert
Lees ook:
Gert Verhulst: ‘Nooit stilgestaan bij kortere rokjes Josje’

Na zes weken was Josje weer terug op haar gewicht van voor de zwangerschap. Daar kwam ze toevallig achter bij de gynaecoloog. “Thuis heb ik geen weegschaal, ik kijk gewoon of ik mijn kleding nog pas.”

Toch is het lichaam van Josje niet helemaal hetzelfde. Zo is haar buik een stuk zachter. “Zeker vlak na de bevalling, toen alles nog niet terug op z’n plek was, was mijn buik net een kussen. Ik vond ’m wel lekker zacht.”

Josje
Lees ook:
Josje Huisman: ‘Ik laat mijn baby bewust niet zien’

Na de geboorte van Kamari ziet Josje haar lijf nog steeds graag. Toch houdt ze zich hier niet erg mee bezig. “Ik vind het veel belangrijker om stil te staan bij het krachtige van een geboorte.”