Entertainment

3JS-gitarist Jan de Witte gaat voor solocarrière

19 april 2019 11:52 Aangepast: 12 maart 2021 16:00
Beeld © ANP

De gitarist (rechts op de foto) van de Volendamse band de 3JS verlaat de andere Jan en Jaap. Via Instagram laat de band weten dat hij solo verder gaat.

"Het is geen makkelijke beslissing geweest"

"Het is geen makkelijke beslissing geweest en het heeft mij de nodige nachten wakker gehouden, maar ik stap uit de 3JS", vertelt  Jan de Witte. "Ik heb de afgelopen jaren een hoop geleerd en ik ben enorm gegroeid als muzikant, mede door Jan en Jaap. Ik heb ook een hoop geleerd over mijzelf en ik ben erachter gekomen dat de droom die ik eigenlijk al mijn hele leven heb waarin ik gitarist/frontman/zanger van mijn eigen band ben, mij blijft achtervolgen", vervolgt de gitarist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

3JS-zanger Jan Dulles wordt vader

"In de afgelopen twee jaar ben ik eigenlijk in al mijn vrije tijd bezig geweest met het solo-project en dat is onder mijn huid gaan zitten. Ik geloof in het project, in mijn muziek en ik wil het een eerlijke kans geven. Dat kan alleen als ik er voor 100 procent voor ga en dat matcht helaas niet met de drukke agenda van de 3JS", besluit hij.

De 27-jarige Robin Kuller komt de overige 2JS vergezellen. Robin begint weliswaar niet met de letter 'J', maar de doopnaam van de gitarist is Robin Johannes, waardoor de 3JS toch weer compleet zijn, maakt de Volendamse band met een knipoog duidelijk.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

3JS leven in het nu voor nieuw album

"Ik heb enorm veel zin om in te stappen in de band. Ik zal de komende tijd keihard aan de bak moeten om Jan de Witte te vervangen. Ik ken de jongens al langer en we hebben in het verleden ook wel samengewerkt dus dat gaat zeker goed komen", zegt de gitarist.

De twee optredens van de 3JS in Caprera Bloemendaal, op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni, zijn de laatste twee optredens van De Witte bij de 3JS. Hij gaat solo verder onder de naam Blanko.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Douwe Bob en 3JS zingen helden van Top 2000

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore