Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Entertainment

Eerste beelden negende Star Wars-film

12 april 2019 19:22 Aangepast: 12 april 2019 20:54
Beeld © Walt Disney Studios

De negende Star Wars-film heeft als titel The Rise of Skywalker. Regisseur J.J. Abrams maakte de titel vrijdag bekend op een grote Star Wars-conventie in Chicago. Fans keken al weken reikhalzend uit naar de bekendmaking.

J.J. Abrams, die ook het zevende deel The Force Awakens voor zijn rekening nam, vertelde onder meer dat het verhaal zich een lange periode na deel 8, The Last Jedi afspeelt. Acteur Billy Dee Williams keert voor het eerst in deze nieuwe trilogie terug als het personage Lando Calrissian.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Opnames nieuwe Star Wars-film achter de rug

Voor de scenes met Leia Organa, die wordt vertolkt door de twee jaar geleden overleden actrice Carrie Fisher, heeft J.J. Abrams oud, niet gebruikt materiaal van het zevende deel, The Force Awakens, kunnen gebruiken. “Elke dag op de set merkten we dat ze er niet was”, stelde J.J. Abrams tijdens de conventie. “Het is heel surrealistisch omdat we dus wel elke dag met haar werken. Ze is springlevend in de scènes in Star Wars 9.”

De regisseur stelt dat met het negende deel niet alleen deze laatste trilogie, maar ook de hele Star Wars-sage tot een einde gaat komen. De trailer is vanaf vrijdagavond op YouTube te vinden. Star Wars Episode IX - The Rise of Skywalker is vanaf 20 december te zien in de Nederlandse bioscopen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Werken aan Star Wars is net als de CIA'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bright Night op 3 mei over Star Wars en lichtzwaarden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore