Ga naar de inhoud
Entertainment

Wilfred over RadioRing: 'Het was gewoon allemaal zo bekokstoofd'

Beeld © YouTube-kanaal SLAM! - Series

Afgelopen januari won Bram Krikke de Marconi Award voor Aanstormend Talent en de Zilveren RadioSter Man. En daar hoort volgens Wilfred Genee nóg een prijs bij: de Gouden RadioRing.

"Dat gaat in geen honderd jaar gebeuren"

Iedere zaterdag reageren Bram Krikke en Amber Delil samen met een gast op verschillende statements op YouTube. Deze week is sportjournalist Wilfred Genee te gast en die heeft nogal zijn bedenkingen bij het RadioGala.

Als de SLAM!-dj Wilfred vraagt naar zijn prijzen komt het onderwerp al snel uit bij de Gouden RadioRing. Wilfred eindige helaas nét achter Bram, oftewel de man met de snor, en liep daarmee de Zilveren RadioSter Man mis. Ook tijdens de uitreiking van de Gouden RadioRing ging Wilfred met lege handen naar huis. Edwin Evers won de felbegeerde prijs, maar daar is Wilfred het niet mee eens. "Ik denk dat jij die ook gewonnen hebt namelijk", vertelt de presentator van Veronica Inside tegen de 24-jarige Bram.

Kijkers
Lees ook:
Kijkers Dream School vol lof over Wilfred Genee en Trijntje Oosterhuis

Tegen Bram zegt Wilfred in de video: "Ik denk dat jij gewonnen hebt, maar dat ze bij zichzelf dachten van dat kan niet. Dat denk ik omdat de man die de prijs uitreikte, die heeft zo’n bloedhekel aan mij. Als 'ie had geweten dat er ook maar één procent kans was dat ik hem zou winnen, was hij niet gekomen. Hij kwam alleen maar omdat hij wist wie de winnaar was", waarmee hij doelt op Humberto Tan. 

Op het moment dat hij de voormalig Late Night-presentator op zag komen wist hij het al. "Dat gaat in geen honderd jaar gebeuren. Dus het was van tevoren al bedacht dat Edwin Evers het zou gaan winnen. Het zou zelfs kunnen dat hij wist dat hij ging winnen, anders was hij er misschien niet eens geweest."

Wilfred
Lees ook:
Wilfred Genee: ik had meer moeten doseren

Volgens Wilfred is het allemaal heel logisch: "Want als je de meeste stemmen hebt voor de Zilveren RadioSter, dan wordt je vervolgens ook gekozen voor de Gouden RadioRing. Maar dat kon de organisatie natuurlijk niet veroorloven."

"Ze kunnen het niet maken Bram Krikke drie prijzen te laten winnen bij zo'n gala (...) Het was gewoon allemaal zo bekokstoofd", aldus Wilfred.