Ga naar de inhoud
Entertainment

Kaj van der Voort vervangt Soy Kroon in Mamma Mia!

Beeld © ANP

Kaj van der Voort zal binnenkort als Sky te zien zijn in de Nederlandse versie van de hitmusical Mamma Mia!. De zanger, bekend van de boyband B-Brave, neemt tijdelijk de rol van Soy Kroon over. Kroon legt zijn rol voor onbepaalde tijd neer in verband met de opnames voor een tv-serie.

Dat heeft producent Stage Entertainment vrijdag bekendgemaakt. De 22-jarige Kaj deed auditie en werd door het Engelse team van de musical uitermate geschikt gevonden om de rol te vertolken. De zanger begon zijn carrière in 2007, toen hij op 11-jarige leeftijd gecast werd voor de hoofdrol in de musical Ciske de Rat.

Mamma Mia! is een musical met nummers van de wereldberoemde Zweedse band Abba. De voorstelling vertelt over een alleenstaande moeder Donna die met haar dochter Sophie op een Grieks eiland woont. Als Sophie besluit te trouwen, nodigt zij de drie oude scharrels van haar moeder uit die mogelijk haar vader kunnen zijn.

Kaj
Lees ook:
Kaj van der Voort gegrepen door boksvirus

De hoofdrollen in de nieuwe versie worden gespeeld door Antje Monteiro, Jolijn Henneman, Dieter Troubleyn, Zjon Smaal en Emiel de Jong. De musical trekt de afgelopen twee decennia over de hele wereld volle zalen en er is ook een filmversie gemaakt met onder anderen Meryl Streep in de hoofdrol.