Entertainment

Nederlandse Netflix-serie Undercover nu al in de prijzen

18 maart 2019 09:15 Aangepast: 18 maart 2019 09:48
Beeld © Netflix

De eerste Belgisch-Nederlandse coproductie van Netflix, Undercover, is in de prijzen gevallen tijdens het Cinequest Film Festival in San Jose. Het misdaaddrama, dat later dit jaar in première gaat, won de juryprijs voor beste serie.

De jury koos Undercover als winnaar "vanwege het script, de regie, de productie, het acteerwerk en de cinematografie: een naadloos raderwerk dat een fascinerende en karaktervolle thriller heeft opgeleverd", aldus Michael Rabehl, programmadirecteur van Cinequest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jane the Virgin seizoen 4 komt naar Netflix

Undercover vertelt over Ferry Bouman, één van​​ de​ grootste​​ XTC-producenten​​ in​​ de​​ wereld. Hij heeft een fijn leven in zijn villa op de grens tussen​ België​​ en​ Nederland.​ Dit​​ comfortabele​ bestaan​ verandert​ echter​ drastisch​ wanneer​ twee​ undercoveragenten​ zijn territorium​​ betreden om​ zo​ zijn​ leven​ te​ infiltreren​ en​​ het​ netwerk​ op​ te​ rollen.

Anna Drijver en Frank Lammers spelen de hoofdrollen. Ook Elise Schaap, Tom Waes, Raymond Thiry, Tim Haars en Huub Smit vertolken rollen in de reeks, die wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix​ werkt​ samen​ met​ het Vlaamse productiebedrijf​ De​​ Mensen​, distributeur​ Dutch Filmworks​ en​ VRT.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-romcom The Perfect Date komt sneller dan je denkt

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van