Ga naar de inhoud
Duncan Laurence in Tel Aviv

Cornald Maas vindt lied van Duncan Laurence 'onderscheidend'

Beeld © ANP

De Nederlandse inzending voor het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv, het nummer Arcade van Duncan Laurence, is vol lof ontvangen aan tafel bij De Wereld Draait Door. De 24-jarige zanger vond het 'spannend' om het al die tijd voor zich te moeten houden.

"Het voelde zo gek om het niet te kunnen delen"

"Het voelde zo gek om het niet te kunnen delen, maar nu heb ik het gedeeld. Ik vond het echt heel spannend", vertelde Duncan, die ook voorbereid is op kritiek. "Ik heb zeker een dikkere huid gekregen. Er komen natuurlijk ook negatieve reacties. Er zijn mensen die hier meningen over hebben. Ik heb dat geaccepteerd."

Dit
Lees ook:
Dit is het songfestivalnummer van Duncan Laurence

Songfestivalcommentator Cornald Maas vindt het heel bijzonder dan Duncan zijn emoties ook over kan brengen als hij Arcade op het podium brengt. "Het heeft een heel sterk verhaal dat toch niet letterlijk wordt verteld. De melodie is heel sterk. Het is onderscheidend. Maar je weet het nooit zeker dat men de essentie van het nummer gaat snappen."

Ook de andere tafelgasten van Matthijs van Nieuwkerk hebben goede woorden over voor Duncan. Zo moest Johnny de Mol aan Coldplay denken toen hij Arcade hoorde. Zijn moeder, Willeke Alberti, is het roerend met hem eens. "Zo mooi, helemaal van deze tijd. Ik denk dat iedereen dit mooi vindt."