Ga naar de inhoud
Entertainment

Brie Larson's leven veranderde door Captain Marvel

Beeld © ANP

Brie Larson staat een stuk steviger in haar schoenen door haar rol in de film Captain Marvel. De 29-jarige actrice vertelt tegen People over haar rol als luchtmachtpiloot en superheld Carol Danvers.

"Ik heb geleerd hoe ik mijn mannetje moet staan"

"Ik ben nu een paar jaar bezig met deze film. Carol heeft mijn leven nu al veranderd, en dan is de film nog niet eens uit", zegt Brie, die vertelt dat ze door de film een stuk sterker is geworden. "Ik heb geleerd hoe ik mijn mannetje moet staan. Hoe ik mezelf moet leren waarderen."

Lovende
Lees ook:
Lovende recensies voor Captain Marvel film

De actrice vertelt dat de rol haar op voorhand niet op het lijf was geschreven. "Ik ben introvert, daar ben ik altijd heel open over geweest. Ik heb astma, voor deze rol heb ik echt mijn grenzen verlegd. Ik ben blij dat ik dat met de wereld mag delen."

Captain Marvel draait vanaf woensdag in de Nederlandse bioscopen en speelt zich af in de jaren negentig. De film vertelt hoe piloot Carol Danvers een van de grootste helden uit het Marvel-universum wordt. Behalve Brie Larson speelt ook acteur Samuel L. Jackson een hoofdrol. Het is de 22e Marvel-film; voorgaande titels als Black Panther, Avengers en Iron Man waren megasuccessen. De film werd dinsdag lovend ontvangen door journalisten.