Entertainment

Netflix wuift kritiek Spielberg makkelijk weg

04 maart 2019 12:51 Aangepast: 04 maart 2019 15:12
Beeld © ANP

Netflix heeft op Twitter gereageerd op kritiek van Steven Spielberg. De regisseur vindt dat Netflix- en bioscoopfilms niet hetzelfde zijn, zo meldde Indiewire afgelopen weekeinde. Hij is van mening dat de titels van de streamingdienst daarom niet mogen meedingen naar een Academy Award en zou dat bij een volgende bijeenkomst van de organisatie achter de Oscars op de agenda willen zetten.

''We zijn dol op cinema, maar hier zijn enkele dingen waar we ook van houden"

''We zijn dol op cinema, maar hier zijn enkele dingen waar we ook van houden'', schrijft de streamingdienst maandag. ''Toegang voor mensen die het zich niet kunnen veroorloven, of in steden zonder bioscopen wonen. Iedereen, overal tegelijk van releases laten genieten. Filmmakers meer manieren bieden om hun kunst te delen.''

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Spielberg wil geen Netflixfilms meer bij Oscars

Netflix besluit het bericht met ''deze dingen sluiten elkaar niet uit''. Hoewel Spielberg niet expliciet wordt genoemd, lijkt het overduidelijk een reactie op het plan dat de regisseur naar verluidt heeft.

De door Netflix geproduceerde film Roma ontving bij de Oscars tien nominaties, driemaal werd het felbegeerde beeldje daadwerkelijk binnengesleept. Steven vindt echter dat de film niet volgens 'de regels' speelt: hij was slechts kort in de bioscoop en kon daarna 24 uur per dag worden gestreamd. Roma zou volgens de regisseur hoogstens genomineerd mogen worden voor een Emmy - de prijzen voor de televisie-industrie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van