Ga naar de inhoud
Entertainment

Giel Beelen wilde helemaal niet in beroep

Beeld © ANP

Giel Beelen is blij dat er eindelijk een definitieve uitspraak is in de zaak rondom zijn veroordeling voor rijden onder invloed. Hoop op strafvermindering had hij niet. Zijn beroep was puur een noodzaak, legde de dj dinsdag uit in Veronica Inside, het radioprogramma van Wilfred Genee.

"Het is meer dan terecht moet ik zeggen"

"Dat ik mijn rijbewijs kwijt zou raken was al twee jaar bekend. Het is meer dan terecht moet ik zeggen", aldus Giel. "Het was niet dat ik in beroep ging omdat ik strafvermindering wilde. Ik kreeg een alcoholcursus opgelegd en die kan je niet doen als je geen rijbewijs hebt. De rechter zei toen dat ik in beroep moest gaan zodat ik eerst die cursus kon doen. Ik wilde eigenlijk helemaal niet in beroep."

Wauw!
Lees ook:
Wauw! Giel Beelen heeft een sixpack

Giel deed het desondanks toch, maar moest lange tijd wachten op zijn definitieve veroordeling. Zo lang dat het volgens hem "gewoon gênant" werd. "Het duurde fucking lang. De zaak werd alleen maar uitgesteld. Ik was allang weer begonnen met rijlessen. En ineens vanmiddag, bam, is er uitspraak gedaan. Dat was ook een verrassing voor mij." Giel en zijn advocaat hadden eerder te horen gekregen dat de uitspraak halverwege maart zou zijn.

"Ik ben er alleen maar blij mee, want ik kan nu eindelijk door met iets dat al zo lang speelt", aldus Giel, die in ieder geval zijn lesje wel heeft geleerd. Hij drinkt naar eigen zeggen nooit meer als hij weet dat hij nog moet rijden. Hoe de dj nu naar zijn werk gaat, weet hij nog niet. "Ja, dat moet ik nog even regelen nu."

Giel
Lees ook:
Giel Beelen moet rijbewijs alsnog inleveren
Bron: ANP/RTL Boulevard