Ga naar de inhoud
Entertainment

Het Fiji Water-meisje klaagt het waterbedrijf nu aan

Beeld © Getty Images

Het Fiji Water-meisje dat beroemd werd nadat ze op praktisch iedere foto op de rode loper van de Golden Globes te zien was, klaagt haar werkgever nu aan. Het bedrijf wil de internet sensatie nu gebruiken voor marketingdoeleinden, maar dat ziet het 31-jarige model niet zitten.

"Na de Golden Globes hebben we een royale overeenkomst onderhandeld met mevrouw Cuthbert en daar heeft ze zich niet aan gehouden"

Er zijn documenten uit de Amerikaanse rechtbank gelekt waaruit blijkt dat Kelleth Cuthbert, oftewel het Fiji-meisje, het merk aanklaagt wegens "het onbevoegd gebruiken van de Fiji Watermeisje-foto's." Dat wil zeggen dat het model het bedrijf aanklaagt omdat ze afbeeldingen gebruiken van haar voor internationale marketingdoeleinden. Deze beelden zijn geïnspireerd door haar optreden op de rode loper.

De
Lees ook:
De echte ster van de Golden Globes: het 'watermeisje'

Het waterbedrijf was in gesprek met model Kelleth Cuthbert over een nieuwe marketingcampagne waarbij ze een kartonnen uitsnede van haar in supermarkten wilden plaatsen. Zo kunnen andere mensen ook met haar op de foto. De gesprekken waren nog gaande, toen het model zichzelf al spotte in de winkel. En daar was ze niet blij mee.

Volgens de documenten die nu bij de rechtbank liggen beweert het model dat ze nooit toestemming heeft gegeven aan het waterbedrijf om foto's van haar te gebruiken voor kartonnen uitsnijdingen ter promotie van het drankje. Daarnaast zou ze de rechten op de term 'Fiji Watermeisje' nooit aan het merk hebben overgedragen, zoals het waterbedrijf beweert. De kers op de taart is dat Kelleth meent dat het waterbedrijf haar heeft gedwongen om een vals document te ondertekenen, waardoor ze nu illegaal gebruik kunnen maken van de foto's. 

A
Lees ook:
A Star Is Born favoriet bij Golden Globes

Het bedrijf heeft hierop gereageerd met behoorlijk duidelijke taal. "Deze rechtszaak is onbelangrijk en makkelijk te ontkrachten. Na de Golden Globes hebben we een royale overeenkomst onderhandeld met mevrouw Cuthbert en daar heeft ze zich niet aan gehouden. We weten zeker dat we zullen zegevieren in de rechtbank. We hebben een goede reputatie opgebouwd door de jaren heen", vertelt het bedrijf aan E! News.  

Bron: RTL Boulevard