Entertainment

Netflix komt met een Resident Evil-serie

25 januari 2019 12:58 Aangepast: 29 januari 2019 09:19
Beeld © ANP

Netflix blijft doorgaan met het produceren van eigen content en dit keer zal er een serie komen die gebaseerd is op de Resident Evil-spellen.

Volgens ingewijden van het tijdschrift Deadline zou het Duitse productiebedrijf Constantin Film verantwoordelijk worden voor de uitwerking van de show. Over de rest van het project is nog maar weinig informatie beschikbaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwe afleveringen Suits vanaf nu te zien op Netflix

De reeks spellen zijn voornamelijk horror, dus je kunt verwachten dat je zit te beven achter je scherm. Resident Evil verscheen voor het eerst in 1996 en kon je spelen op PlayStation 1. Vrijdag 25 januari verschijnt er een remake van het tweede deel van de game. 

Al eerder werden er Resident Evil-films uitgebracht die gebaseerd waren op het spel. In 2002 verscheen de eerste uit die reeks en in 2016 de laatste. Voor die films was Constantin Films ook al verantwoordelijk. In de films zagen we actrice Milla Jokovich de hoofdrol vertolken. Het is onduidelijk of zij weer onderdeel zal uitmaken. Ook of de serie en de films op elkaar gaan aansluiten is nog niet zeker. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Na Birdbox gaat Sandra Bullock opnieuw samenwerken met Netflix

De serie zal draaien om de zogenaamde Umbrella Corporation en de nieuwe wereld nadat er een virus uitbreekt. Hoewel details over het verhaal pas later bekend worden, zal de serie wel alle beroemde elementen van de Resident Evil-spellen meenemen. Dat betekent een overvloed aan actie scenes en mysteries.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore