Ga naar de inhoud
Entertainment

Kaj Gorgels nieuwe presentator Expeditie Robinson

Beeld © ANP

De geruchtenmolen draaide al enige tijd op volle toeren, maar het hoge woord is er nu toch echt uit: Kaj Gorgels is dé nieuwe presentator van Expeditie Robinson.

"Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen"

"Deelnemen aan het programma waar ik ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren. Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen", laat hij weten. 

Werner van Es, programmadirecteur RTL 5 is erg te spreken over Kaj. “Hij is een talent dat lef, humor en scherpzinnigheid combineert met de gave om een speciale band aan te gaan met zijn kijkers. Samen met zijn eigen ervaring bij ‘Expeditie Robinson’, gaat dit volgens mij een extra dimensie toevoegen voor het programma. We wensen hem en Nicolette alle succes.”

Kaj Gorgels neemt het stokje over van Dennis Weening

02:14
Kaj
Lees ook:
Kaj Gorgels stapelverliefd op Jessie Jazz

De YouTuber was in 2017 kandidaat in het survivalprogramma en ook presenteerde hij het afgelopen seizoen verschillende keren het programma Eilandpraat. De 28-jarige heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij de presentatie van het populaire Expeditie op zich zou willen nemen.

Met dit nieuws ziet hij zijn droom eindelijk in vervulling gaan en laat hij John Williams en Art Rooijakkers, die ook in de running waren voor de klus, achter zich. 

Kaj
Lees meer:
Kaj Gorgels als nieuwe presentator Expeditie Robinson?

Art bevestigde afgelopen week aan RTL Boulevard dat hij het bamboestokje niet over zal nemen van Dennis Weening en Expeditie niet zal gaan presenteren. "Wij kunnen bevestigen dat Art Rooijakkers inderdaad Expeditie Robinson niet gaat presenteren. Daar willen we het graag bij houden", zo luidt de verklaring van zijn management. 

Eind vorig jaar werd bekend gemaakt dat Dennis Weening na zes jaar zou stoppen als presentator. Hij volgde in 2012 Eddy Zoëy op als presentator, en een jaar later kwam zijn trouwe sidekick Nicolette Kluijver erbij. Samen presenteerden ze nog vijf seizoenen.