Ga naar de inhoud
Entertainment

Respect en bewondering voor Esmee in Je zal het maar hebben

Beeld © Instagram @jurregeluk

Kijkers van het televisieprogramma Je zal het maar hebben zijn enorm onder de indruk van het verhaal van Esmee. Ze lijdt aan een zeldzame aandoening, waardoor ze een groot 'gezwel' heeft in haar gezicht.

Toen de 14-jarige Esmee geboren werd, dachten haar ouders en doktoren dat ze een aardbeienvlek in haar gezicht had. Maar toen het groeide bleek dat het Arterio Veneuze Malformatie, afgekort AVM, was. Door het ontbreken van haarvaten ontstaat een enorme druk in haar aders. Dit veroorzaakt spataders. Die spataders zitten bij Esmee in haar gezicht.

Jurre
Lees ook:
Jurre Geluk presenteert Je zal het maar hebben

Een vreselijk aandoening, maar wat gaat het meisje er goed mee om: "Ik wil dat mensen ervan weten. Ik ben ook een gewoon normaal 14-jarig meisje, dat de meeste dingen gewoon hetzelfde doet."

Esmee gaat vijf minuten eerder uit de les, omdat het aanstoten van haar gezicht voor ernstige bloedingen kan zorgen. Ook ziet ze nog maar 40% met één oog. Haar moeder vertelt: "Je probeert je kind buiten sociale media te houden. Dan krijg je het 'delen'. Dat wil ik gewoon niet. Op tv is al een hele stap." Kijkers van het programma zijn diep onder de indruk.

Je
Lees ook:
Je zal het maar hebben: Cherelle is allergisch voor water

Jurre laat aan RTL Boulevard weten: "Esmee is een 14-jarig meisje dat mij het meeste heeft geraakt. Dit omdat ze zo normaal mogelijk probeert te leven met een 'abnormaal' gezicht. Ondertussen doet ze vrolijk aan paardrijden en chillt ze veel met haar vriendinnen, dus aan plezier geen gebrek. Daar kunnen wij allemaal veel van leren." Bekijk de aflevering hier.