Ga naar de inhoud
Entertainment

Achmed Akkabi online bedreigd na homo-rol in film

Beeld © ANP

Alweer vijf jaar geleden speelde Mocro Maffia-acteur Achmed Akkabi een 'gay personage' in de Nederlandse film Chez Nous. Het was geen kaskraker, maar nu is er alsnog een rel ontstaan rondom de film. De reden? Een groot aantal Marokkaanse Nederlanders valt over het feit dat de acteur een homo speelt in de film.

"Zijn familie moet hem massaal levend villen en van 20 hoog gooien"

In de Facebookgroep Marokkanen Bijeen prijzen de leden Achmed voor zijn rol in Mocro Maffia. Zo valt te lezen: "We willen meer van zulke acteurs die de lat hoger durven leggen, die hun angsten overwinnen, die laten zien uit wat voor hout ze wel niet zijn gesneden."

Toch krijgt de post een nare bijsmaak, want bijgevoegd is een oud artikel waarin naar boven komt dat Achmed in 2013 een Marokkaanse homo speelt in de film Chez Nous. En dat schiet bij veel Marokkaanse Nederlanders in het verkeerde keelgat. 

Thijs
Lees ook:
Thijs Römer en Achmed Akkabi niet bang voor de mocro-maffia

Achmed is het ook opgevallen en is geschrokken van alle haatreacties. Via Twitter deelt de acteur een aantal van de reacties die binnenkomen op de Facebookpost. "Wanneer je als (Marokkaanse) acteur een 'gay' personage speelt, dan reageert een deel vd NL Marokkaanse gemeenschap als volgt:", zet Achmed bij zijn Tweet. 

Iedereen
Bekijk ook:
Iedereen is fan van de rauwe en gewelddadige serie Mocro Maffia

De reacties die binnenstromen zijn niet mild. Het begint al met: "wie van deze facebook patrons gaat een hitteam opstellen", oftewel een dreiging om Achmed om te leggen. Ook is er vaak "kech" te lezen in de reacties, een ander woord voor 'hoer'.

Een andere bizarre reactie is van ene Najim Echt: "Mislukte hond. Zijn familie moet hem massaal levend villen en van 20 hoog gooien." 

Syriëfilm
Lees ook:
Syriëfilm Achmed Akkabi in februari in bios

Veel BN'ers en fans van Achmed zijn ook in shock van de comments op Facebook en reageren onder de Tweets van Achmed. Zo zegt Kjeld Nuis "vreselijk" en zegt fan Maris "ik schaam me voor deze mensen."

Via Twitter krijgt Achmed gelukkig wel weer een hele bak liefde over zich heen, zijn volgers en fans steken de acteur een hart onder de riem.