Ga naar de inhoud
Entertainment

Deborah bedolven onder kritiek na winnen missverkiezing

Deborah Leemans Beeld © Instagram @deboraleemans

Deborah Leemans heeft onlangs het kroontje van de Belgische Mrs. Universe Belgium gewonnen en daar zijn niet alle Belgen even blij mee. Maar daar trekt de voormalige Temptation Island-ster zich niéts van aan.

"Mensen hebben hun vooroordelen altijd wel klaar"

Deborah vertelt aan Het Laatste Nieuws dat het winnen van Mrs. Universe Belgium 2019 haar zelfvertrouwen een enorme boost heeft gegeven. "Natuurlijk, dat doet altijd iets. Al was ik door Temptation Island al veel sterker geworden. Ik heb wel gemerkt dat ik nu veel meer reactie heb gekregen op mijn deelname. Bij mijn eerste missverkiezing waren het enkel vrienden, nu kwam de respons van overal."

Temptation-Deborah
Lees ook
Temptation-Deborah in therapie door breuk Tim

Deborah krijgt naast lieve reacties echter ook een stortvloed aan kritiek over zich heen. Maar dat laat het ex-liefje van Tim Wauters koud, zo legt ze uit aan Het Laatste Nieuws. "Ik lees die reacties en denk: ‘jij kent mij niet’. Ik ga niet in op die commentaren want uiteindelijk ga ik toch niet veranderen. Mijn echte vrienden weten wie ik ben. Buitenstaanders hebben daar geen idee van."

Geef
Lees ook
Geef je nu op als verleider voor Temptation Island VIPS

De Vlaamse schone wordt verweten dat ze enkel en alleen gewonnen heeft door haar deelname aan Temptation Island. Een bekende Vlaming als winnares is namelijk goede publiciteit voor de verkiezing. "Dat is natuurlijk niet het geval! Maar ik kan nu eenmaal niet meer onbekend zijn en nog eens deelnemen om het tegendeel te bewijzen. Ach, mensen hebben hun vooroordelen altijd wel klaar zeker? Na Temptation Island had ik heel Nederland en Vlaanderen achter mij. Maar intussen is daar zeker de helft van weggevallen."

Doen
Lees ook
Doen Michael en Naomi mee aan Temptation Island VIPS?

Alle kritiek kan Deb echter niet deren. Ze is vastbesloten om het winnen van de verkiezing te gebruiken om zichzelf te ontpoppen tot rolmodel voor jonge vrouwen. "Kijk, ik wil geen stereotype miss zijn. Ik wil meer zijn dan het mooie meisje zonder inhoud dat wil verkozen worden. Ik wil een stem zijn en een voorbeeld voor anderen. Ik krijg sinds ‘Temptation’ nog altijd vaak te horen van anderen dat ze het moeilijk hebben in hun relatie. En dat ze mij zo’n sterk mens vinden. Als ik hen dus kan helpen, is mijn doel bereikt."