Ga naar de inhoud
Entertainment

Frank Lammers kreeg hulp van Rowwen Hèze

Frank Lammers heeft voor zijn rol in de nieuwe film All You Need Is Love hulp gekregen van de band Rowwen Hèze. De acteur had voor zijn rol als Limburgse amateurdirigent wat assistentie nodig bij het zoeken naar het juiste accent en de juiste uitspraak.

“Ik heb de mannen van Rowwen Hèze gevraagd te helpen"
Iedereen
LEES OOK:
Iedereen spreekt de taal van de liefde in de All You Need Is Love-film

“Ik kom uit Mierlo, dat grenst aan De Peel. En dan heb je dus Noord-Limburg, waar dit accent vandaan dient te komen. Zo hemelsbreed is het maar 16 kilometer geloof ik”, aldus Frank. Ondanks dat het qua afstand niet zo ver is, was praten in het Limburgs nog niet zo makkelijk.

“Ik heb de mannen van Rowwen Hèze gevraagd te helpen. De drummer Martîn Rongen heeft alles ingesproken en ik heb dat zo goed en zo kwaad mogelijk proberen na te doen”, vertelt Frank. “Bij dezen alvast mijn excuses aan alle Limburgers. U hoeft geen brieven te schrijven en hoeft niet te laten weten dat het niet helemaal klopt. Dat weet ik, maar ik heb wel mijn stinkende best gedaan.”

Eerste
LEES MEER:
Eerste beelden All You Need Is Love-film

Ook voor het dirigeren had Frank wat extra hulp nodig. “Het is verschrikkelijk moeilijk, gelukkig is het film dus kan je het een beetje opknippen en dan lijkt het nog wel ergens op.” Een deelname aan Maestro zit er echter niet in. “Daar waar mijn rechter- en mijn linkerhand een geheel eigen wil hebben, lijkt me dat een heel slecht idee.”

All You Need Is Love gaat op 6 december in première. De film speelt zich af rond de opnames van de kerstspecial van het gelijknamige programma. Daarin spelen vele bekende Nederlanders mee, onder wie Fedja van Huêt, Bracha van Doesburgh en Waldemar Torenstra.