Ga naar de inhoud
Entertainment

ZZ Top en Lynyrd Skynyrd gaan in juni los op festival Grolloo

De Amerikaanse rockband Lynyrd Skynyrd is een van de acts op het Holland International Blues Festival. Ook ZZ Top betreedt tijdens de vierde editie van het bluesfestival het podium in Grolloo.

Lynryd Skynyrd scoorde in de jaren zeventig hits als Sweet Home Alabama en Free Bird. Begin dit jaar kondigde de band zijn laatste tournee aan die de naam Last of the Street Survivors Farewell Tour kreeg. Van de originele groep die begin jaren zeventig doorbrak is alleen gitarist Gary Rossington nog over. Drie leden van de band, onder wie frontman Ronnie Van Zant, kwamen in 1977 door een vliegtuigongeluk om het leven. Tien jaar later maakte Lynyrd Skynyrd een doorstart onder leiding van Ronnies broer Johnny.

Backstreet
Lees ook:
Backstreet Boys komen naar Nederland

Ook ZZ Top begon in de jaren zeventig. Het Texaanse trio scoorde hits als Gimme all your Lovin, La Grange, Sharp Dressed Man en Tush. De formatie bestaat nog steeds uit de oorspronkelijke bandleden: bassist Dusty Hill, gitarist Billy Gibbons en drummer Frank Baerd.

De
Lees ook:
De eerste 40 acts van Paaspop zijn bekend

Behalve Lynryd Skynyrd en ZZ Top zijn ook onder andere Jonny Lang, Daniele Nicole en Delgres te zien tijdens het festival dat wordt gehouden op 14 en 15 juni. De kaartverkoop is inmiddels begonnen.

Bron: ANP/ RTL Boulevard