Ga naar de inhoud
Entertainment

Fred Teeven laat een leukere kant van zichzelf zien

Fred Teeven, voormalig politicus en officier van Justitie, stapte met zijn deelname aan het RTL-programma Kroongetuige flink uit zijn comfortzone, maar hij denkt wel dat zijn mediaoptreden een andere, leukere kant van hem laat zien. "Je gaat me aardiger vinden dan gedacht", zegt hij maandag in De Telegraaf.

"Mensen zeiden: je staat politiek gezien mijlenver van me af, maar je bent me erg meegevallen"

Het was even wennen, maar meedoen ging Fred, tegenwoordig werkzaam als buschauffeur, toch makkelijker af dan gedacht. "Ik voelde me in het begin een vreemde eend in de bijt, maar op een leuke manier", doelt hij op de (andere) BN'ers als Birgit Schuurman, Viggo Waas en Loretta Schrijver, die ook meededen aan het programma. Maar "deelnemen aan Kroongetuige is een van de leukste dingen die ik de afgelopen 25 jaar heb gedaan", vindt Fred.

Fred
Zie ook:
Fred Teeven superfanatiek in nieuw seizoen Kroongetuige

Het was niet de eerste keer dat Fred zo in de spotlight staat. Hij deed eerder al eens mee aan het programma 24 uur met. Toen kreeg hij leuke reacties, en daar hoopt de buschauffeur nu ook weer op. "Mensen zeiden: je staat politiek gezien mijlenver van me af, maar je bent me erg meegevallen. Ik verwacht dat dat straks ook de reactie zal zijn. Ha, en zo niet, dan krijg ik dat ook wel te horen in de bus."