Ga naar de inhoud
Hoogtepunten Gouden Televizier-Ring Gala

Televizier-Ring Gala-momenten waardoor we van onze stoel vielen

Gouden Televizier-Ring Gala Beeld © ANP

Het Gouden Televizier-Ring Gala heeft een strak draaiboek, toch zijn het de onverwachte momenten waar Nederland het de volgende dag massaal over heeft. RTL Boulevard zet de opvallendste momenten van de afgelopen jaren onder elkaar.

2008

Voormalig hockey-international Fatima Moreira de Melo stapt uit haar comfortzone en durft het aan om voor een bomvol Carré een lied te zingen. Presentatrice Chantal Janzen is niet onder de indruk van haar zangkwaliteiten en laat dat subtiel weten met de woorden: "Wat kan ze hockeyen, hè, die meid." 

Chantal krijgt zowel lof als kritiek. Later blijkt dat deze uitspraak niet helemaal spontaan is, maar dat die bij de repetities al is bedacht.

John
Lees ook:
John de Bever kwam op bijzondere wijze aan stemmen Televizier-Ring

2010

In 2010 gaat het gala niet helemaal gesmeerd... Geen pijnlijke momenten, maar echt sprankelend is het ook niet. Totdat André van Duin de Gouden Televizier-Ring mag gaan uitreiken. Hij besluit dat moment op hilarische wijze zo lang mogelijk te rekken. Ook als hij de envelop met de winnaar al heeft geopend en weet wie de winnaar is. Carlo Boszhard en Irene Moors winnen de prijs uiteindelijk voor De TV Kantine en bezwijken nog net niet van de spanning. 

Jan
Lees ook:
Jan Smit en Rik van de Westelaken presenteren Televizier-Ring Gala

2011

Dat Voetbal International dit jaar de Gouden Televizier-Ring wint, durft niemand te voorspellen, ook uitreiker Mies Bouwman niet. Omdat de heren van VI niet in de zaal zitten, moet er worden overgeschakeld naar verslaggever Ewout Genemans in de VI-studio. Pijnlijk genoeg kent Mies Ewout niet. Als ze daarna de prijs moet overhandigen aan RTL-zenderdirecteur Marco Louwerens, die ze ook niet herkent, wordt het allemaal wel erg pijnlijk. Toch pakt Mies de kijker helemaal in met de spontane woorden: "Oh, u bent programmadirecteur? Goh..."

Televizier
Lees ook:
Televizier volgt mishandelingszaak Peter Gillis op de voet

2015

Kosten noch moeite worden gespaard om van de opening van het Televizier-Ring Gala elk jaar iets spectaculairs te maken. Dit jaar heeft de organisatie bedacht dat presentator Jan Smit als een soort Tom Cruise in Mission Impossible aan touwen uit het plafond zal neerdalen, samen met de Gouden Televizier-Ring. Tot zover gaat het goed, maar het 'tuigje' waar hij in hangt gaat niet meer terug omhoog en hij blijft minutenlang een meter boven de grond bungelen. Pijnlijk!

Gouden
Lees ook:
Gouden Televizier-Ster Talent, Jeugd en Presentator bekend

2016

Nederland zit met programma’s als De TV Kantine en Koefnoen vol met imitatie-talent, maar als de organisatie van het Gouden Televizier-Ring Gala een imitatie wil tijdens het gala, wordt het een gigantische mislukking. Voor een imitatie van premier Mark Rutte wordt niet gekozen voor ervaren Rutte-lookalike Frans van Deursen, maar voor Remko Vrijdag. De hele zaal zit samen met 2,5 miljoen kijkers minutenlang met kromme tenen voor de televisie.

Arno
Bekijk ook:
Arno Kantelberg helpt de Bevers aan de perfecte Televizier-outfit

2021

Tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala is er tussen de uitreikingen door ook altijd plek voor wat humor. Tijdens de editie van 2021 besluit de organisatie cabaretier Peter Pannekoek het podium te geven en die maakt daar gretig gebruik van om vervolgens de complete televisiewereld te roasten en hen een spiegel voor te houden.

Gouden
Lees ook:
Gouden Televizier-Ster Talent, Jeugd en Presentator bekend

Het Gouden Televizier-Ring Gala vindt dit jaar op 6 oktober plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en wordt uitgezonden op NPO 1. Jan Smit en Rik van de Westelaken praten de uitreiking van de belangrijkste Nederlandse televisieprijzen aan elkaar. Splinter Chabot en Britt Dekker presenteren, net als vorig jaar, samen de voorbeschouwing. 

De Bevers (RTL 5), Even Tot Hier (BNNVARA) en Het Jachtseizoen (SBS6) zijn de drie programma's die zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring dit jaar. Vooral John de Bever ging ver voor het binnenhalen van stemmen, vertelde hij onlangs in een nieuwe aflevering van Aran on Tour.

Aran on Tour: Bevers bedanken Angela de Jong voor extra Televizier-aandacht

11:46