Entertainment

Waargebeurde Netflix-film krijgt alsnog bioscooprelease

09 oktober 2018 14:00 Aangepast: 09 oktober 2018 15:01
Beeld © Netflix

De Netflix-film 22 July krijgt alsnog een bioscooprelease. De film van regisseur Paul Greengrass is vanaf woensdag onder meer te zien in filmtheaters in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

De film gaat over de nasleep van de dodelijkste terroristische aanslag in Noorwegen, op 22 juli 2011. De Noorse terrorist Anders Breivik vermoorde in 2011 in Oslo en op het eiland Utøya 77 mensen, waaronder veel jongeren van de Noorse sociaaldemocratische partij. 22 July kijkt door de ogen van een overlevende naar de fysieke en emotionele weg naar genezing en verzoening voor een heel land.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

David Schwimmer speelt in Netflix-film The Laundromat

De film beleefde zijn wereldpremière tijdens het Venetië Film Festival vorige maand, gevolgd door de Noord-Amerikaanse première tijdens het Toronto International Film Festival. Woensdag is de internationale release.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix-serie Michiel Huisman de hemel in geprezen

In Venetië dong 22 July ook mee naar de filmprijzen, tot onvrede van de arthousewereld die vond dat de films overal in bioscopen vertoond dienen te worden. Eerder dit jaar besloot de organisatie van het festival in Cannes films van Netflix niet mee te laten dingen naar de prijzen, waaronder de Gouden Palm voor de beste film. Netflix besloot daarop Cannes links te laten liggen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van