Entertainment

Aanbod Netflix moet meer uit Europa komen

02 oktober 2018 17:24 Aangepast: 02 oktober 2018 19:32

Het aanbod op de populaire streamingdienst Netflix moet binnenkort voor minstens 30 procent uit Europese films en series moeten bestaan. Dat is het gevolg van de goedkeuring van de nieuwe Europese richtlijn over audiovisuele mediadiensten die dinsdag door het Europees Parlement is aangenomen.

Voor lineaire zenders in Europa is het nu al verplicht om meer dan de helft van de zendtijd Europese producties te programmeren. Voor digitale platformen en video-on-demanddiensten komt dit quotum nu op 30 procent te liggen. Het Europees Parlement hoopt dat de Europese film- en televisiesector zal gaan profiteren van de nieuwe richtlijnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw seizoen Making a Murderer op Netflix

Daarnaast wordt het verplicht voor audiovisuele mediadiensten om maatregelen te nemen tegen de verspreiding van haatdragende, gewelddadige en terreurverheerlijkende video’s. Van digitale podia als YouTube en Facebook wordt verwacht dat ze het eenvoudiger maken voor gebruikers om dit soort ongewenste inhoud te gaan signaleren.

Miniatuurvoorbeeld
Meer Netflix 'n Chill:

Het wachten is voorbij: deze series komen deze maand op Netflix

Als de plannen door de Europese Raad worden goedgekeurd, krijgen lidstaten 21 maanden de tijd om de nieuwe richtlijnen om te zetten in nationale wetgeving.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Heftig: trailer Netflix-film aanslagen Noorwegen online

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van