Ga naar de inhoud
Entertainment

3FM stopt met het Glazen Huis

Beeld © ANP

Radiozender 3FM stopt met het jaarlijks uitzenden vanuit het Glazen Huis. De actieweek Serious Request blijft wel, maar dit jaar gaan de dj's te voet door heel Nederland.

"Het kan zomaar zijn dat de teams in minus 10 graden door de sneeuw moeten ploeteren"

Een week lang lopen zes 3FM-dj's het land door. Ze mogen deze keer wél eten en drinken en gaan bij hun fans op bezoek in plaats van uit te zenden vanaf één plek. De nieuwe actieweek gaat 3FM Serious Request: De Lifeline heten. 

"Waar ze onderweg slapen? Ik hoop dat Nederland massaal zal zeggen: kom even binnen" laat de nieuwe zendermanager Sharid Alles weten aan het AD.

3FM-actie
Lees ook:
3FM-actie Serious Request gaat zeker door

Sharid vervolgt: "En ja, ze mogen gewoon eten en drinken. Maar het is dan wel hartje december hè?! Het kan zomaar zijn dat de teams in minus 10 graden door de sneeuw moeten ploeteren (de actie loopt van 18 t/m 24 december). Dat is ook deels de spanning die we willen hebben. Ik verheug me überhaupt enorm op het onvoorspelbare van deze nieuwe opzet."

En nog een aanpassing: de opbrengst gaat dit jaar niet naar één, maar meerdere goede doelen. Het kan worden geschonken aan het redden van levens in Nederland, zoals EHBO- en reanimatiecursussen of aan noodhulp bij oorlogen en conflicten in het buitenland. 

Het Utrechtse TivoliVredenburg zal de hele week als hoofdkwartier fungeren. Vanuit die plek krijgen de 6 dj's opdrachten en worden ze aangestuurd. 

Michiel
Lees ook:
Michiel Veenstra zegt 3FM vaarwel

Het Glazen Huis begon in 2004 op het Neude in Utrecht. Er werd toen iets meer dan 900.000 euro opgehaald. Het hoogtepunt van de actieweek vond plaats in 2012, toen werd er ruim 13 miljoen opgehaald voor babysterfte. 

Bron: RTL Boulevard/AD
Meer over