Ga naar de inhoud
Entertainment

Andrew Lloyd Webber maakt nieuwe Assepoester

De veelbekroonde componist Andrew Lloyd Webber werkt aan een nieuwe theaterversie van het sprookje van Assepoester. Deze nieuwe Cinderella, zoals Assepoester in het Engels heet, zal een bijzondere, moderne twist krijgen, vertelt de Brit in een interview met The Hollywood Reporter.

"Ik werk voor het project samen met een aantal jonge schrijvers"

"Ik werk voor het project samen met een aantal jonge schrijvers", vertelt Lloyd Webber. "Het is geweldig om met niet-leeftijdgenoten samen te werken. Ik ben werkelijk diep onder de indruk van wat ze met het verhaal hebben gedaan."

Het gaat om de schrijvers Tom McRae en Emerald Fennell. McRae leverde vorige jaar in Londen de bejubelde voorstelling Jamie af (over een jongen die in drag naar het schoolbal komt). Fennell is bekend als scenarist van de BBC-hitserie Call the Midwife.

Nederland
LEES OOK:
Nederland viert Andrew Lloyd Webber-jaar met 4 shows

Webber is dit najaar druk met de verfilming van zijn hitmusical Cats. Maar hij hoopt desondanks nog voor het eind van het jaar de muziek van de nieuwe Cinderella klaar te hebben. De Brit scoorde de afgelopen jaren in New York en Londen een grote theaterhit met zijn musicalbewerking van hitfilm School of Rock.

Het componistenduo Rodgers & Hammerstein maakte eind jaren vijftig al een musicalversie van Assepoester. De titelrol werd toen gespeeld door een piepjonge Julie Andrews. De musical werd eerst gemaakt voor televisie; naar de eerste uitzending keken tientallen miljoenen mensen. Daarna volgden ook een aantal theaterversies.

Bron: ANP/RTL Boulevard