Ga naar de inhoud
Het America's Got Talent-avontuur van Glennis Grace

Dit zijn de tegenstanders van Glennis Grace in de finale

Beeld © ANP

Ontzettend verdiend, vond jurylid Simon Cowell de finaleplaats van Glennis Grace voor America's Got Talent. Maar wat haar kansen in die finale zijn? De concurrentie is stevig met onder meer verschillende zangers, een acrobatengroep en een goochelaar. De negen tegenstanders op een rij.

Jong zangtalent

De pas 14-jarige Courtney Hadwin uit Engeland lijkt een geduchte concurrent van Glennis. De zangeres belandde in de liveshows van de Amerikaanse talentenjacht doordat jurylid Howie Mandel op de gouden knop (Golden Buzzer) drukte tijdens haar auditieronde. In eigen land haalde ze de finale van The Voice Kids. Een rustige meid die transformeert zodra ze op het podium staat. Howie is groot fan: "Ik voorspel dat jij gaat winnen." 

Moeder
Lees meer:
Moeder van Glennis Grace is lovend: 'Ze verdient het nu'

Tranen bij Cowell

Ook zanger Michael Ketterer uit Californië haalde de liveshows doordat Simon Cowell op de gouden knop drukte. Hij hoorde vorige week al dat hij door is naar de finale van volgende week, nadat hij indruk had gemaakt met zijn vertolking van het nummer When I Look At You van Miley Cyrus. In de kwartfinale werd Simon Cowell zelfs tot tranen toe geroerd. En, niet onbelangrijk in deze show, de zanger is vader van maar liefst zes kinderen. Cowell: "Je bent een ongelooflijke man."

Menselijke toren

Acrobatengroep Zurcaroh uit Oostenrijk lijkt een van de favorieten voor de eindwinst. Presentatrice Tyra Banks gebruikte tijdens de audities zelfs de Golden Buzzer. De groep rond danser en choreograaf Peterson da Cruz stond vorige week in de halve finale met een act die begon met een dans op het podium en eindigde met een menselijke toren waar een klein meisje vanaf sprong. In Oostenrijk hadden ze al succes met een negentig minuten durende theatershow. Hun droom: een show in Las Vegas. Heidi Klum: "Iedereen was werkelijk fantastisch." 

Glennis
Meer Glennis Grace:
Glennis flikt het: ze staat in de finale van America's Got Talent

Vingervlug

De vingervlugge goochelaar Shin Lim (26) uit Massachusetts liet de juryleden versteld staan door zijn trucs met speelkaarten. Hij noemt zichzelf close-up magician. Jurylid Heidi Klum, die hem moest helpen met zijn truc, was vol lof: "Ik kon het van dichtbij zien, maar het was absoluut niet te volgen. Je zou een begrip kunnen worden. David Copperfield, Houdini en straks dus Shin Lim in Las Vegas." 

In een deuk

De Amerikaanse stand-upcomedian Samuel J. Comroe leek vooral jurylid Mel B. in zijn zak te hebben. Ze bijna de hele tijd in een deuk om zijn grappen in de halve finale. "Ik moest, lachen, lachen, lachen, lachen", lichtte ze toe. "Dit was mijn favoriete optreden van de avond." Collega-jurylid Heidi Klum was alleen kritischer, ze gaf hem als enige geen staande ovatie. 

Grote lach

De andere stand-up comedian in de finale is Vicki Barbolak. Ze had de lachers op haar hand met onder meer grappen over hoe je mannen met verleiden en hoe je moet afvallen. Mel B. zei in de halve finale: "Elke keer dat ik je zie, breng je een grote lach op mijn gezicht." Maar ook hier was niet iedereen in de jury  even enthousiast. 

Zo goed, zo dramatisch

Een opvallende act komt van Brian King Joseph met zijn elektrische viool. De bijnaam van deze autodidact luidt The King of Electric Violin. Na een act van twee minuten met veel lichteffecten en vuur was de jury vol lof. "Dit is zo goed, zo dramatisch", zei Simon Cowell na de halve finale. Om daar meteen aan toe te voegen: "Na dit optreden denk ik dat je deze competitie zelfs kan winnen." 

Spannend

De trapeze-act van Duo Transcend was zo spannend dat Mel B. haar handen op een gegeven moment voor haar ogen sloeg. Ze durfde niet meer te kijken, maar het ging goed. "Ik ben mijn stem kwijt, ik gilde, hield mijn adem in", zegt een uitzinnige Mel B. in de halve finale. "Dit was je beste optreden." 

Kritisch

Het lijkt dat Glennis zich geen al te grote zorgen hoeft te maken om operazanger Daniel Emmet. Hoewel hij met zijn Barbra Streisand-cover Somewhere Heidi Klum in vervoering bracht, waren de andere juryleden gematigder. Simon Cowell: "Het eerste deel van het nummer was oké, het laatste twintig seconden waren magisch."