Ga naar de inhoud
Entertainment

Neelie Kroes verbaasd over gebrek aan homotolerantie

Beeld © ANP

Voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes verbaast zich over het gebrek aan homotolerantie in Nederland. Dat bekende zij dinsdag in het programma RTL Late Night.

"Wat je in je vrije doet heeft toch niets met sport te maken. Zoek het lekker uit"

Zij reageerde daarmee op de verhalen van turner Jeffrey Wammes en de Haagse voetbaltrainer Maurice, die samen meedoen aan het programma Adam zkt Eva VIPS. Zij vertelden hoe lastig het nog is om anno 2018 uit de kast te komen, zeker in de sportwereld.

“Ik dacht dat we stappen verder waren”, verbaasde Neelie Kroes zich. “Wat je in je vrije doet heeft toch niets met sport te maken. Zoek het lekker uit. We zijn niet in het Midden-Oosten.”

Adam
Lees meer:
Adam Zkt. Eva VIPS draait vooral om echte liefde

Zij prees het homoseksuele duo dat zij hun geaardheid in de macho sportwereld bespreekbaar durven te maken. “Je ziet wat een ellende het kan opleveren als dit soort onderwerpen niet bespreekbaar zijn voor jonge jongens en meiden met dat soort gevoelens.”

Kroes zat in de uitzending om te pleiten voor meer gelijkheid voor mannen en vrouwen. Zij maakt zich hier hard voor samen met de Belgische vicepremier Alexander de Croo.