Entertainment

Streamingdienst van Disney wordt goedkoper dan Netflix

08 augustus 2018 19:19 Aangepast: 09 augustus 2018 12:09

Het is geen geheim dat Disney bezig is met een nieuwe streamingdienst. Het bedrijf gaat zo de strijd aan met grote concurrent Netflix. Een kleine battle hebben ze al gewonnen: Disney wordt waarschijnlijk stukken goedkoper.

Bob Iger, de grote baas van Disney, heeft aan Variety verteld wat hij allemaal van plan is met zijn nieuwe streamingdienst. De dienst van Disney zal eind 2019 voor het grote publiek beschikbaar worden. Je kunt dan alle Disneyklassiekers in één druk op de knop zien. Ook live-actionfilms als Dombo en  Avengers worden beschikbaar gemaakt. En Disney gaat ook experimenteren met films die zij speciaal voor de streamingdienst gaan maken, zoals een remake van Lady en de Vagebond.

Het prijsverschil komt volgens de directeur, doordat er op de streamingdienst van Disney minder te kiezen is dan bijvoorbeeld op Netflix. Disney heeft grote plannen voor de toekomst: "Maar je moet kunnen lopen voordat je kunt rennen." Het zal dus nog een tijdje duren voordat de streamingdienst net zo uitgebreid is als Netflix. Tot die tijd zullen we het moeten doen met alle klassiekers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Disney's nieuwe stuntman is een robot

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van