Ga naar de inhoud
Entertainment

Rihanna woedend op Snap, koers onderuit

Beeld © EPA

Snapchat heeft het voor de tweede keer in korte tijd aan de stok met een beroemdheid. Zangeres Rihanna roept haar fans op om de app te verwijderen na een reclame op Snap waarin wordt verwezen naar hoe zij ooit is mishandeld door rapper Chris Brown.

Hij sloeg haar in 2009, toen de twee nog een relatie hadden. Het gaat om onderstaande advertentie, waarin gebruikers de keuze krijgen tussen het 'slaan van Rihanna' of het 'stompen van Chris Brown'. 

De advertentie voor het spelletje is inmiddels verwijderd, volgens Snap was het een fout dat die überhaupt te zien was. "Het spijt ons dat dit is gebeurd", laat het bedrijf weten aan de BBC.

Advertenties worden gekeurd voordat ze geplaatst worden, maar deze was toch online gekomen hoewel hij in strijd was met de regels, aldus het bedrijf. 

'Schaam je'

Rihanna neemt geen genoegen met deze verklaring, zo schrijft ze in Instagram Stories. 

Miniatuurvoorbeeld

"Ik probeer te verzinnen wat het doel was van deze rotzooi! Ik wil het graag onwetendheid willen noemen, maar ik weet dat jullie niet zo dom zijn", schrijft de popster. 

Ze vervolgt dat zij er weliswaar niet door geraakt wordt, maar wel alle slachtoffers van huiselijk geweld. "Schaam je", schrijft ze en als besluit roept ze op de app te verwijderen. 

Beurskoers omlaag

Het aandeel Snap staat op dit moment bijna 4 procent in de min. Het is niet voor het eerst dat het aandeel van het bedrijf een smak maakt na een oproep van een celebrity.

In januari vroeg de social influencer Kylie Jenner zich in een tweetje af of zij de enige was die de app niet meer gebruikt. Het gevolg: in de uren na de tweet verdampte er ongeveer 1,7 miljard dollar aan beurswaarde.