Nederland

Nu ook in Nederland? Politie Almere waarschuwt voor 'killer clowns'

11 oktober 2016 03:24 Aangepast: 08 november 2017 13:46
Beeld © AFP

Gewapende clowns die voorbijgangers de stuipen op het lijf jagen. Na de VS, Australië en Nieuw-Zeeland zouden ze ook in Nederland zijn gezien.

Op Facebook waarschuwt de politie Almere Buiten Hout voor de 'killer clowns' of 'horror clowns'. "Afgelopen dagen hebben wij diverse meldingen gehad over een zogenaamde 'horror clown'. Deze zou met een mes in zijn handen achter kinderen aan zitten."

Het gaat mogelijk om grappenmakers, die willekeurige slachtoffers de stuipen op het lijf jagen. Gisteren werd er nog een 'horror clown' gezien in de Stripheldenbuurt in Almere.

'Bel 112'

Wie een enge clown ziet in Almere wordt aangeraden om meteen 112 te bellen. De politie in Almere vraagt de lolbroeken om op te houden. Bovendien is er een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Het fenomeen lijkt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Daar zijn de clowns op verschillende plekken gezien. Later werden er ook enge clowns gezien in Australië, Nieuw-Zeeland en Frankrijk. De clowns in Australië waren gewapend met machetes, knuppels en zelfs een kettingzaag.

Meer op rtlnieuws.nl:

`